Revija Reporter
Slovenija

Rezultat volitev za DeSUS razočaranje, Erjavec bi še počakal na končne rezultate

STA

3. jun. 2018 19:49 Osveženo: 19:51 / 03. 6. 2018

Deli na:

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je prepričan, da bo DeSUS na koncu imela bistveno boljši rezultat od petih odstotkov, kot ji ga napovedujejo rezultati vzporednih volitev, ki jih je izvedla Mediana. "Počakajmo, da bodo glasovi prešteti, boste videli, da bo še prišlo do sprememb," je dejal v prvem odzivu.

Če bo ostalo pri petih odstotkih, bi bil to najslabši rezultat, odkar je predsednik stranke, je dejal Erjavec, a kot je opozoril, ne gre za rezultate Državne volilne komisije in glede na to, da je več strank med petimi in desetimi odstotki, je mnenja, da bo še prišlo do sprememb.

V volilnem štabu DeSUS v eni od ljubljanskih gostiln se je sicer zbralo okoli 50 ljudi. Po objavi rezultatov vzporednih volitev agencije je med zbranimi čutiti nekaj razočaranja.

Takšen rezultat namreč za DeSUS pomeni prepolovitev izida izpred štirih let, ko je DeSUS pripadel 10,2-odstoten delež in s tem deset poslanskih sedežev, mandat pa je stranka celo končala z enim poslancem več, saj se jim je, po izstopu iz stranke ZaAB, leta 2015 pridružil še Peter Vilfan.