Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

Nuška Drašček - OBREZ!!! Svet24.si

Nuška je bila zlata maturantka

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

hrana v smeteh 2 Svet24.si

Hrana z Rdečega križa končala v smetnjaku

meghan Svet24.si

Izjemni pokloni Meghan Markle pokojni tašči

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

IRIS MULEJ s hcerko_premiera LUIS IN VESOLJCKI Kolosej Njena.si

Hčerka Iris Mulej ima tako modno kopalnico

Slovenija

Reportaža: Med migranti v slovenskih azilnih domovih

Deli na:
Reportaža: Med migranti v slovenskih azilnih domovih

Foto: Primož Lavre - Matiuuos Tumzghi iz Eritreje je del skupine prosilcev za azil, ki so bili v okviru kvot Evropske unije premešceni iz Italije v Slovenijo.

Število ilegalnih prestopov meje se povečuje, večina ljudi, ki jih policija prime, pri nas zaprosi za azil. Predstavljamo nekaj zgodb iz azilnega doma, pri čemer pa večina migrantov nastanitvene možnosti Slovenije uporabi zgolj kot odskočno desko za nadaljevanje poti na sever in zahod.

Govorili smo z Ruslanom Alimurzajevim iz Dagestana, ruske republike na vzhodnem Kavkazu. Gre za večinsko muslimanski del Ruske federacije, tudi Alimurzajev je musliman. V Slovenijo je prišel z družino – ženo in dvema sinovoma. Mlajši sin hodi v šolo, starejši pa je na zdravljenju v bolnišnici. Kot je pojasnil Ruslan, so starejšega 17-letnega sina ruske oblasti obtožile, da je del skrajne islamistične skupine, pri čemer so ga v zaporu policisti tako pretepali, da so mu zlomili vratno vretence in je postal invalid.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o zgodbi prosilca za azil iz Rusije; o begu Somalke pred džihadisti; o ogroženi lezbijki iz Nigerije, kjer homoseksualno usmerjenih osebam strežejo po življenju; o dolgi poti od Eritreje do Logatca; o zvišanje števila ilegalnih prestopov meje kar za 426 odstotkov; o samovoljnih odhodih iz države; o molku policij o kaznivih dejanjih migrantov; kako se pri nas zaposli približno petina beguncev.