Revija Reporter
Slovenija

Razrešeni koprski funkcionar trdi, da je dobival nespodobna povabila za poslovno sodelovanje

STA

4. jan. 2020 6:00

Deli na:

Fotografija je simbolična

Profimedia

Bivši direktor koprskega stanovanjskega sklada Goran Malenić trdi, da je bil v zadnjem letu deležen pritiskov in pozivov k odstopu, prejel pa naj bi tudi nekaj nespodobnih povabil k poslovnemu sodelovanju od ljudi, ki s skladom ne bi smeli poslovati, je včeraj poročal POP TV. Malenič je zanje povedal, da je zadeve že prijavil organom pregona.

Malenić je za televizijo razkril korespondenco z Dragico Vrkič Kozlan, ki je bila v prejšnjem mandatu občinska svetnica SMC, o tem, ali bo sklad kupil slike njenega brata in o tem, ali je pregled poslovanja opravljen in torej ovir za nakup več ni.

Nakupa sicer ni bilo. Vrkič Kozlanova je za televizijo zapisala, da je šlo v sporočilih izključno za to, da se Malenić izjasni glede nakupa, saj gredo v nasprotnem primeru slike v prodajo.

Nekdanji prvi nadzornici sklada Mojci Hilj Trivič, ki je od njegove razrešitve začasno prevzela krmilo zavoda, pa Malenić očita, da je skladu ponujala nakup lučk in ostalih materialov, ki jih prodaja njena firma. Hilj Trivičeva je za POP TV dejala, da so bila sporočila poslana pomotoma, in sicer na več kot 300 naslovov hkrati, med njimi tudi Maleniću.

Malenića je koprski občinski svet razrešil na decembrski seji, potem ko je nadzorni svet stanovanjskega sklada ugotovil vrsto nepravilnosti in neskladnosti v njegovem delovanju, od nerealizacije ključnih projektov sklada do nenamenske porabe sredstev. Malenićev položaj se je sicer zamajal že novembra, ko so ga policisti zasačili vinjenega za volanom, nakar so ga k odstopu pozvali tako skladovi nadzorniki kot koprski župan Aleš Bržan.