Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Puntarji in izbrisani v podporo odstopljenemu senatu KPK

Deli na:
Puntarji in izbrisani v podporo odstopljenemu senatu KPK

Ena prvih spontano-vstajniških skupin, ki je napovedala podporo senatu Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) v skupinskem odstopu, je bila zveza Ljubljanski puntarji, ki ima na Facebook profilu 99. članov. Eden od urejevalcev profila je Branislav Milanović (na fotografiji), izbrisani, ki naj bi danes na Kongresnem trgu s protestom podprl KPK. Udeležbo je napovedalo nekaj več kot 150 ljudi, v mariborskem Gibanju 29. oktober pa se še odločajo, ali bodo prišli protestirati v prestolnico ali bodo pripravili samostojni protest v Mariboru.

Pred leti se je Milanović, ki je bil med leti 1988 in 1993 v Kanadi, zdaj pa pričakuje, da mu bodo Slovenci izplačali odškodnino, spravil na Sintal, eno redkih slovenskih družinskih podjetij, ki svojega premoženja ni ustvarilo s tajkunizacijo in ki v času krize ne odpušča, ampak celo na novo zaposluje. Pritoževal se je nad domnevnimi manipulacijami in nestrokovnostjo vodstva v varnostnem koncernu, pri tem pa seveda pozabil, da Sintal vendarle ni državno podjetje, da so družbeno lastnino že zdavnaj pustili za seboj, da so vodstveni delavci tudi lastniki in da ne more on odločati o strategiji podjetja.

Tudi sicer Milanović očitno veliko govori ter navija za demokratični socializem. Kot je zapisano na profilu Ljubljanskih puntarjev, je to Facebook skupina, ki sanja, kjer so ponosni socialisti in spoštujejo vrednote NOB. Po njegovo politične stranke ne bi smele odločati, ker je država njihova last. Delavci bi morali biti »deležnik v podjetjih« in ne zdi se jim prav, »da ljudje vračamo kredite, ki so napolnili zasebne žepe«. Potem dodajo še ščepec ekologije, globalnosti (nov svetovni red), se za hip spremenijo v strokovnjake za zdravstvo, šolstvo in kulturo, ter podprejo idejo Danila Türka o »aktivnih državljanih«.

»Sramotno stanje v Koruptolandu in nesposobnost naše vlade so dosegli dno. Odstop KPK mora biti zadnje opozorilo, da vladajoči delajo proti narodu, izključno za svoje koristi,« so v pozivu k protestu zapisali Ljubljanski puntarji, ki trojici odstopljenih v senatu popolnoma zaupajo. Zahtevali bodo tudi odstop vlade.

 

Zahteva za objavo popravka:

1. Kot prvo sem Slovenski in Kanadski državljan, in zatorej nisem bil izbrisan, torej je neresnica v tem, da sem bil izbrisan, in da zahtevam odškodnino!
2. Datumi ki so omenjeni v članku so nepravilni, nisem se v Slovenijo vrnil leta 1993, temveč leta 2002 in to v Novembru! V kanado nisem prispel leta 1988 temveč v Maju leta 1987 iz Francije, kjer sem živel od leta 1985!
3. Neresnična je tudi vaše pisanje v zvezi s Sintalom! Jaz sem Sintal, pa nisem edini, ki je Sintal obtožil za nepravilnosti v obračunih osebnih dohodkih in izplačilom regresa, kar do danes ni odpravljeno in so zaradi teh kršitev bili večkrat obtoženi in so tudi bili spoznani za kršitve!
4. Moje pisanje in "share" objav na FB tistih, med drugim je ogromno prispevkov zdravnikov iz celega sveta, ki imjo znanje ter prakso kakor tudi iz lastnih izkušenj vključujoč tudi strokovne članke in medicinsko literaturo, tudi kot medicinski strokovnjaki, to znanje je vsem na voljo preko interneta, ali v knjižnicah. V dobi informatike je neznanje ali neobveščenost volja posameznika, zdravniki se učijo iz knjig in niso rojeni kot zdravniki, moje mnenje je da je znanje zaklad ki ga lahko pridobi vsak če ima le voljo, in ima odprte oči.
5. se pa zavzemam za enakost pred zakonom za vse, za demokratični socializem, za univerzalno zdravstveno zaščito za vse, in za enake možnosti vseh v odločanju z državo!

Branislav Milanović, Dipl. Inž. Tekstilne Tehnologije, Kemijska smer