mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pripravlja se nov protest, glavna je nekdanja Šiškova soborka Anica Bidar, podpira jo razvpiti Anis Ličina - se spet obeta divjanje razbijačev?

Deli na:
Pripravlja se nov protest, glavna je nekdanja Šiškova soborka Anica Bidar, podpira jo razvpiti Anis Ličina - se spet obeta divjanje razbijačev?

Anis Ličina v Tedniku. - Foto: TV Slovenija

V sredo se napoveduje nov protivladni protest, za katerim stoji nekdanja podpornica Andreja Šiška Anica Bider, na njeno stran pa je stopil tudi Anis Ličina, ki se je »proslavil« s promocijo nasilnih protestov 5. novembra lani. Opozicija se od protestov distancira, prav tako organizatorji petkovih protestov.

»Da postanemo svobodni pod Triglavom, bomo zahtevali odstop predsednika vlade Janeza Janše, vseh ministrov, vseh poslancev in predsednika države Boruta Pahorja,« je Bidarjeva načrte protestnikov razložila v videu na Facebooku. Za protestom stoji MASKE DOL civilna iniciativa, ki ima na Facebooku več kot 30 tisoč sledilcev.

Po odstopu omenjenih naj bi postavili »tehnično ljudsko vlado«, ta bi pripravila tudi novo ustavo, pravi Bidarjeva, ki ima zanimive načrte glede vladanja državi.

»Nad tehnično vlado bo imel nadzor protestni štab. V tem protestnem štabu bom tudi jaz. Delovala bom v nadzornem štabu, ki bo nadzoroval tehnično vlado, ki bo dejansko nadzorovala tisto, kar ji bomo naložili, da mora izvesti,« pravi Bidarjeva o novi vladi, ki ne bi zares vladala.

Od protesta so se distancirali kolesarski petkovi protestniki, ki so Bidarjevo in podpornike označili za zanikovalce epidemije. »Ne stojimo za pobudo dogajanja, ki je predvideno za sredo in ne želimo biti povezani z njegovim razpletom.«

»Zelo podobni situaciji smo bili namreč priča že 5.novembra 2020, kjer so se na vnaprej režiranih protestih zbrali posamezniki, ki so na protestih izvajali nasilje, ki naj bi upravičilo policijsko represijo,« pišejo v Protestni ljudski skupščini in opozarjajo, da je med najaktivnejšimi promotorji protesta Anis Ličina, ki je bil med glavnimi pobudniki novembrskih protestov.

Ti so se sprevrgli na nasilne izgrede z napadi na policiste in predstavnike medijev – fotograf Borut Živulović je s težkimi poškodbami tudi končal v bolnišnici. Ličina je nato v Tedniku na TV Slovenija celo opravičeval proteste in nasilje. Zdaaj veselo promovira protest Bidarjeve in obenem svojo stranko v nastajanju, ki jo je poimenoval S.O.S. – ta se bo protesta udeležila, pravi.

Vse skupaj je opazila tudi politika. Predsednik vlade Janez Janša je tvitnil »Obsojajo nasilje v #ZDA, v Sloveniji pa ga vzpodbujajo«, prvak LMŠ Marjan Šarec pa se je od protesta distanciral: »Če bo prišlo do izgredov, bodo s strani vladajočih spet kazali na opozicijo. Opozicija nima prav ničesar s tem, kolesarji pa tudi ne.«