Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

slakonja1 Svet24.si

Novo življenje Klemna Slakonje

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

hrana v smeteh 2 Svet24.si

Hrana z Rdečega križa končala v smetnjaku

meghan Svet24.si

Izjemni pokloni Meghan Markle pokojni tašči

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

IRIS MULEJ s hcerko_premiera LUIS IN VESOLJCKI Kolosej Njena.si

Hčerka Iris Mulej ima tako modno kopalnico

Slovenija

Eni bi za mandatarja Šarca, drugi Tonina, Janšo pa pošiljajo v Bruselj

Deli na:
Eni bi za mandatarja Šarca, drugi Tonina, Janšo pa pošiljajo v Bruselj

Foto: Bobo

Scenarij stricev iz ozadja z manjšinsko vlado petih levosredinskih strank z blagoslovom Levice se spet podira. Svoje pomisleke glede stabilnosti takšne vlade sta izrazila Miro Cerar in Alenka Bratušek, potrpežljivost mineva tudi možnega mandatarja te manjšinske vlade Marjana Šarca. Zmagovalec volitev Janez Janša pa še vedno nima zadostne podpore v državnem zboru.

Zato so spet aktualne razprave o tretjem kandidatu, ki bi bil lahko izvoljen v tretjem krogu. Po neuradnem predlogu obrtne in gospodarske zbornice naj bi vlado prevzel Matej Tonin, Janez Janša bi bil evropski komisar, Alenka Bratušek podpredsednica vlade, Miro Cerar pa bi končno postal predsednik državnega zbora.


V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, zakaj je bila odločitev NSI za izstop s Šarčeve »ladje norcev« modra in utemeljena; kako so pri Šarcu postali ujetniki levih skrajnežev; kako je Levicu uspel veliki met in izbris vseh razvojno usmerjenih predlogov NSI; zakaj so se še bolj povečale razpoke v komaj rojeni Šarčevi koaliciji; kdo je zaradi Levic enajbolj zaskrbljen; zakaj SMC čaka na Janšo; bi lahko strici iz ozadja, ki imajo velik vpliv na levico, poiskali tehničnega ali podobnega mandatarja; kdo vse stavi na tretji krog; je Tonin realističen mandatar tretjega kroga?