urankar Odkrito.si

Voditelju na TV Slovenija je najhuje pri ženskem ...

selma blair Svet24.si

FOTO: Hollywoodska zvezdnica šokirala z novico o ...

jasnovidnost Petisvet.si

6 znakov, da ste povezani z višjo silo

pahor štefanec Svet24.si

Šef KPK Boris Štefanec jamra zaradi 3500 evrov ...

Tanja Poberžnik (1) Svet24.si

Slovo še ene slovenske igralke

Kendall jenner Najstnica.si

Kendall Jenner šokirala z izbiro čevljev

Tara Zupančič in Jan Bučar Njena.si

Tara Zupančič se je popolnoma predala zabavi

Slovenija

Eni bi za mandatarja Šarca, drugi Tonina, Janšo pa pošiljajo v Bruselj

Deli na:
Eni bi za mandatarja Šarca, drugi Tonina, Janšo pa pošiljajo v Bruselj

Foto: Bobo

Scenarij stricev iz ozadja z manjšinsko vlado petih levosredinskih strank z blagoslovom Levice se spet podira. Svoje pomisleke glede stabilnosti takšne vlade sta izrazila Miro Cerar in Alenka Bratušek, potrpežljivost mineva tudi možnega mandatarja te manjšinske vlade Marjana Šarca. Zmagovalec volitev Janez Janša pa še vedno nima zadostne podpore v državnem zboru.

Zato so spet aktualne razprave o tretjem kandidatu, ki bi bil lahko izvoljen v tretjem krogu. Po neuradnem predlogu obrtne in gospodarske zbornice naj bi vlado prevzel Matej Tonin, Janez Janša bi bil evropski komisar, Alenka Bratušek podpredsednica vlade, Miro Cerar pa bi končno postal predsednik državnega zbora.


V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, zakaj je bila odločitev NSI za izstop s Šarčeve »ladje norcev« modra in utemeljena; kako so pri Šarcu postali ujetniki levih skrajnežev; kako je Levicu uspel veliki met in izbris vseh razvojno usmerjenih predlogov NSI; zakaj so se še bolj povečale razpoke v komaj rojeni Šarčevi koaliciji; kdo je zaradi Levic enajbolj zaskrbljen; zakaj SMC čaka na Janšo; bi lahko strici iz ozadja, ki imajo velik vpliv na levico, poiskali tehničnega ali podobnega mandatarja; kdo vse stavi na tretji krog; je Tonin realističen mandatar tretjega kroga?