Mario Galunič Dobra karma

Iskreni Mario Galunič: 'Ženske mojega življenja...

hipiji Svet24.si

Razgnali pripadnike »kulta,« ki so se zbrali ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

nakupovanje, trgovina Svet24.si

Trgovine bodo ob nedeljah in dela prostih dneh ...

20200316-00995849 Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Slovenija

Pri Novem mestu 16-letnik doma sunil avto in norel po Dolenjski: policijsko vozilo je skušal zriniti s ceste

Deli na:
Pri Novem mestu 16-letnik doma sunil avto in norel po Dolenjski: policijsko vozilo je skušal zriniti s ceste

Fotografija je simbolična. - Foto: Sašo Švigelj

Policisti so v torek zvečer po obvestilu ženske iz Novega mesta, da so ji pravkar ukradli avtomobil, tega opazili v Bršljinu. Vozilo so poskusili ustaviti, a je voznik nadaljeval divjo vožnjo, med pregonom pa nekajkrat trčil v vozilo policije. Za volanom je bil 16-letnik. Policisti so ugotovili, da je doma vzel avtomobilske ključe in se odpeljal.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, jih je lastnica avtomobila na številko 113 poklicala nekaj pred deseto uro zvečer. Operativno-komunikacijski center je o dogodku obvestil patrulje na terenu. Prvi policisti pa so vozilo že nekaj minut zatem opazili v Bršljinu in ga začeli ustavljati z modro lučjo in sireno.

Voznik znakov policistov ni upošteval in je začel divjati in nevarno voziti po mestnih ulicah in okoliških vaseh: Ločne Žabje vasi, Gotne vasi, mimo Pogancev, Črmošnjic, Iglenika, Dolža, Jugorja, Stranske vasi, Šmihela, Drske, Srebrnič, Češče vasi ... Pregon je ustavila šele prometna nesreča v Podbrezniku, ko se je po vožnji mimo stanovanjskih blokov na koncu zaletel v parkiran osebni avtomobil in kamp prikolico. Do takrat pa je po navedbah policistov večino časa vozil po levi strani ceste, nevarno prehiteval ostala vozila in ogrožal varnost ostalih udeležencev v prometu.

Vozilo so policisti zasegli, v postopku pa so ugotovili, da je 16-letni voznik doma vzel ključe avta in se odpeljal. Policisti so 16-letnika iz okolice Novega mesta pridržali zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja. Med pregonom je namreč tudi nekajkrat trčil v službeno vozilo policije in ga hotel izriniti s ceste. Dva policista sta zaradi poškodb potrebovala zdravniško pomoč.

Loading...