ana maria mitić Dobra karma

Solze nesrečnih ljubezni Ane Marie Mitić je njen...

breathanalyze, koronatest Svet24.si

Koronatest kot alkotest?

anton stres pl2 Reporter.si

Škofovska Komisija Pravičnost in mir kritizira ...

covid-19, koronavirus, reševalno vozilo, urgenca Svet24.si

Mateja Logar: »Število postelj v enotah za ...

Screenshot 2020-10-28 at 17.26.07 Necenzurirano

Skrivnostni obisk pri Janezu Janši

brad-pitt-girlfriend Odkrito.si

Konec Bradove nove ljubezni?

Jože Hrovat 2 Njena.si

Umrl Žorž iz serije Najini mostovi

Slovenija

Kdo vse vam lahko zaseže avtomobil in kaj se s takim vozilom zgodi

Deli na:
Kdo vse vam lahko zaseže avtomobil in kaj se s takim vozilom zgodi

Avtotransporti Kastelec ima pogodbo s PU Ljubljana in PU Kranj. Avtomobile shranjujejo v Velikem Mlačevem pri Grosupljem. - Foto: Primož Lavre

Policisti v določenih primerih lahko vozniku zasežejo vozilo. Na podlagi Zakona o kazenskem postopku pa lahko vozilo zaseže vsak policist, ne zgolj kriminalisti, kot bi nemara kdo zmotno mislil.

Ob vozilo boste zagotovo, če se vozite brez veljavnega vozniškega izpita, če ga nimate, ne če ste ga pozabili doma, vozilo vam bodo zasegli tudi v primeru, da odkrijejo, da z njim opravljate kako protizakonito dejavnost in podobno. V zadnjem času je veliko vozil zaseženih tihotapcem ilegalcev. Pri čemer ta zasežena vozila niso na parkiriščih ali v garažah policijskih postaj oziroma policijskih uprav. Ne, z avtovleko so odpeljana do izbranih podjetij, ki imajo s policijo sklenjene pogodbe za shranjevanje zaseženih vozil.

Posamezna podjetja, ki hranijo zasežena vozila imajo pogodbe podpisane s posameznimi policijskimi upravami in ni, da bi Generalna policijska uprava urejala te posle. Trenutno je v Sloveniji sedem podjetij, ki imajo podpisane pogodbe s policijskimi upravami za skladiščenje avtomobilov, ki jih možje v modrem zasežejo ljudem, ki so kršili zakon. In ker lahko zakon kršite tudi v tujem vozilu so na policiji glede zasega jasni: »Pri zasegu lastništvo vozila ni pomembno.


V vseh  primerih zasega se vozilo preda kot priloga kazenske ovadbe ali poročila v nadaljnji postopek državnemu tožilstvu oziroma sodišču, ki odločata o usodi motornega vozila.« Za pojasnila smo se obrnili seveda tudi na vrhovno državno tožilstvo. Zanimalo nas je predvsem kdaj in kako je neko vozilo, ki ga zaplenijo policisti vrnjeno lastniku.

V novem Reporterju boste izvedeli kdaj vse je vozilo zaseženo, kdo vse ga lahko zaseže, kam ga po zasegu odpeljejo.Razkrivamo pa tudi kakšni so pogoji, da neko podjetje dobi posel s policijo za shranjevanje zaseženih vozil. Večji travnik ali makadamska površina prav gotovo ne zagotavljata posla.

V Reporterju boste lahko prebrali koliko so ta podjetja zaslužila od policije za shranjevanje vozil in katera podjetja skrbijo, da so zasežena vozila varno shranjena. Izvedeli boste pa tudi kaj se zgodi z vozili, če sodišče odredi trajen odvzem vozila.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...