Revija Reporter
Slovenija

Zadet kot mina se je ravsal s policisti iz Kočevja, ki mu niso pustili nadaljevati vožnje

STA
1 456

8. jan. 2021 11:38 Osveženo: 11:40 / 08. 1. 2021

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Bobo

Kočevski policisti so v četrtek obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Za kršitelja so odredili pridržanje, a se slednji s tem ni strinjal in je želel s kraja postopka oditi, pri tem pa je žalil policista in ga z rokami odrinil. Voznika so policisti obvladali in ga pripeljali v prostore za pridržanje.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana so policisti voznika ustavili malo pred 13. uro. Najprej so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen. Nato so mu odredili hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog. Ta je bil pozitiven, med strokovnim pregledom pa so bili ugotovljeni znaki nezanesljivega ravnanja voznika, zato mu je bilo odrejeno pridržanje.

Kršitelj se s pridržanjem ni strinjal in je želel s kraja postopka oditi, pri tem je ves čas žalil policista in ga z rokami odrinil, da bi lahko kraj zapustil. Ukazov policistov ni upošteval, zato so ga ti obvladali z uporabo prisilnih sredstev, nato pa je bil pripeljan v prostore za pridržanje.

Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitev cestno prometne zakonodaje. Obenem bo zoper njega podana tudi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so še zapisali na policiji.