Hilaree Nelson Svet24.si

Našli truplo slavne ameriške alpinistke

Savannah Graziano Svet24.si

Strelski obračun s policisti usoden za ubežnika ...

matej tonin vojska sta Necenzurirano

S Toninovimi oklepniki bi služil bivši šef SLS

nina krajnik-pl Reporter.si

Kam je izginila Sharon Stone iz Moravč, ki so jo ...

sesko Ekipa24.si

Kralj! Šeško o zadetku, ki trese Evropo, ne ...

tilen-artač Odkrito.si

»Moje življenje je totalen žur«

ilicic Ekipa24.si

Mariborski navijači so komaj čakali na nove ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predaja v vrhu Slovenske vojske: to pravi novi poveljnik sil generalmajor Urbanč

Deli na:
Predaja v vrhu Slovenske vojske: to pravi novi poveljnik sil generalmajor Urbanč

Novi poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Roman Urbanč. - Foto: Bobo

V vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki je generalmajor Miha Škerbinc predal dolžnosti poveljnika sil Slovenske vojske (SV) generalmajorju Romanu Urbanču. Ta je ob prevzemu dolžnosti poudaril, da bo nadaljeval pot, ki jo je kolektiv vklesal pod njegovim predhodnikom, ob tem pa bo v središče postavil pripadnike SV.

Slavnostni govornik, načelnik Generalštaba Slovenske vojske, generalmajor Robert Glavaš, je Škerbincu podelil zlato plaketo Slovenske vojske in se mu zahvalil za delo v preteklih dveh letih in pol, so po dogodku v sporočilu za javnost zapisali v SV.

Ob tem je Glavaš ocenil, da je Škerbinc eden najsposobnejših častnikov - generalov SV, v nadaljevanju kariere bi mu rad zaželel nekoliko bolj mirno in manj stresno delo, vendar bodo njegove izkušnje, delovna etika in sposobnosti kmalu dobrodošle pri novih izzivih in projektih. Škerbinc bo odslej opravljal dolžnost pomočnika načelnika generalštaba SV.

Škerbinc, ki je silam poveljeval od marca 2020, se je ob primopredaji zahvalil pripadnikom sil Slovenske vojske za njihovo predano delo, odrekanja in visoko strokovnost. Po njegovih besedah so samo na tem temeljili "vsi uspehi in zmage zadnjega obdobja".Glavaš je v nadaljevanju izpostavil izkušenost in sposobnosti Urbanča, ki ga po njegovih besedah odlikuje dobro poznavanje mednarodnega vojaškega okolja, kar bo dobrodošlo, saj je pred nami "obdobje večje vpetosti vojske v širši kontekst mednarodne vojaške arhitekture". Prepričan je, da bodo pripadniki poveljstva sil v Urbanču prepoznali zanesljivega, preudarnega in potrpežljivega voditelja. "Izzivov tudi v naprej ne bo primanjkovalo," je dejal Glavaš.

Urbanč je v svoji vojaški karieri opravljal več poveljniških in štabnih dolžnosti doma in v tujini. Pred seboj, kot je dejal, vidi izjemne posameznike in kolektiv, ki je nastal kot posledica obremenjenosti in trdega dela.

Zato želi nadaljevati pot, "ki jo je kolektiv vklesal v teren v času njegovega predhodnika". "V središče te poti bom postavil človeka, pripadnico in pripadnika Slovenske vojske. Želim, da vsak od nas dela tisto, kar zna in želi, motivirano, predano in disciplinirano v okviru svojih nalog in skupnega poslanstva," so njegove besede še navedli v sporočilu za javnost.