kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pred leti ji je bil Janša poročna priča, zdaj jo je razrešil: Andreja Valič Zver ni več direktorica študijskega centra

Deli na:
Pred leti ji je bil Janša poročna priča, zdaj jo je razrešil: Andreja Valič Zver ni več direktorica študijskega centra

Foto: Twitter/SDS

Vlada je na včerajšnji seji razrešila Ivana Ovna s položaja vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za medije na ministrstvu za kulturo in na to mesto imenovala Uršulo Menih Dokl. Poleg tega je dala soglasje k imenovanju Tomaža Ivešića za vršilca dolžnosti direktorja Študijskega centra za narodno spravo.

Vlada je Ovna s položaja vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za medije razrešila s ponedeljkom. Od torka pa do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za obdobje šest mesecev, bo direktorat kot vršilka dolžnosti generalnega direktorja vodila Uršula Menih Dokl, je zapisano v gradivih po seji vlade.

Poleg tega je vlada danes dala soglasje k razrešitvi Andreje Valič Zver z mesta direktorice javnega zavoda Študijski center za narodno spravo. S soboto bo vodenje centra kot vršilec dolžnosti direktorja prevzel Tomaž Ivešić, in sicer do imenovanja direktorja javnega zavoda, vendar največ za dobo enega leta. Valič Zverova je odstopila v začetku oktobra po tistem, ko je svet centra začel postopek njene razrešitve zaradi domnevnih nepravilnosti pri vodenju centra.



Tednik Reporter je poročal, da pri očitkih na njen račun ne gre zgolj za ugotovitve revizije poslovanja zavoda, ki je pokazala, da je Valič Zverova nekaj let zaradi računovodske napake prejemala previsoko plačo, ampak so ji očitali tudi, da ni ustrezno ukrepala v zvezi z domnevno spornim ravnanjem uslužbenca centra. Valič Zverova je center vodila vse od njegove ustanovitve leta 2008.

Premierja Janeza Janšo sicer z Valič Zverovo vežejo trdne strankarske in tudi družinske vezi. Je namreč članica izvršilnega odbora stranke SDS, poleg tega je žena podpredsednika stranke in evropskega poslanca Milana Zvera. Janša in njegova žena Urška Bačovnik Janša sta bila poročni priči na poroki zakoncev Zver.