zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pred sodiščem: Vlada nam mafija, ki ima generalštab v Murglah!

Deli na:
Pred sodiščem: Vlada nam mafija, ki ima generalštab v Murglah!

Demokratični proces je v Sloveniji zaradi več let trajajoče sodne farse Patria bistveno okrnjen, opozarjajo v Odboru 2014 ob današnjem protestu in prižiganju sveč pred vrhovnim sodiščem, s katerima opozarjajo, da poteka 54. že dan zapora žrtve politično montiranega sodnega procesa Janeza Janše.

"Tisti, ki trdijo, da je kritika pravosodne veje nedopustna, sodelujejo pri razgradnji demokratičnega sistema in oddaljujejo Slovenijo iz kluba zahodnoevropskih demokratičnih in pravnih držav," pravijo v odboru.

Po uvodnem petju Zdravljice in že tradicionalnih vzklikih "Masleša, povej!" so nastopili govorci. Tone Kuntner je vprašal: "Maslesa, kako dolgo boš še izkoriščal našo potrpežljivost?"

Anton Drobnič je izpostavil, da se po dveh mesecih od zaprtja Janše postopek na sodiscu ni niti začel. "Za neprimerne in nesposobne sodnike ni nič čudnega, da se obravnava sploh še ni zacela," pravi Drobnič, ki meni, da sodniki "zmorejo samo, kar hočejo in ne zmorejo, česar nočejo". Ob tem svari: "Ne gre samo za Janšo, hudo so ogrožene Slovenija in demokracija ter prihodnost."

Andrej Šircelj je odločen: "Vztrajali bomo še 54 dni ali 540 ali 5400 in več, vse dokler Janez Janša ne bo oproščen." Poslanskega mandata Janši nihče ne more in ne sme vzeti, je prepričan.

"Vlada nam mafija, ki ima generalštab v Murglah," je ogorčen Marko Puš. "Tu smo za vse, ki so jim slovenska sodišča kršila temeljne človekove pravice!"