stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Alenka Puhar: Simbol V pomeni, da smo antifašisti in antikomunisti ter da bomo zmagali (FOTO)

Deli na:
Alenka Puhar: Simbol V pomeni, da smo antifašisti in antikomunisti ter da bomo zmagali (FOTO)

Foto: Jože Biščak

Proces demokratizacije je v Sloveniji zaradi več let trajajoče sodne farse Patria bistveno okrnjen, so v Odboru 2014 opozorili ob današnjem protestu pred sodiščem.

"Tisti, ki trdijo, da je kritika pravosodne veje oblasti nedopustna, sodelujejo pri razgradnji demokratičnega sistema in oddaljujejo Slovenijo iz kluba zahodnoevropskih demokratičnih in pravnih držav," pravijo v odboru, zato si vsakodnevno prizadevajo za "uresničevanje pravice kritike sodne veje oblasti, ki ima v Sloveniji prav poseben priviligiran položaj."    

"V ječi sedi človek z veliko začetnico. Mož, oče, prijatelj. Obsojen brez dokaza," je ogorčen Bine Matoh, prepričan, da bo prišel dan, "ko bo Janez Janša spet med nami in takrat bo zmagala pravica."

Dunja Vaupotič je jezna: "To, da nas mediji ne želijo slišati, je sramota!" Sprašuje: "Je Slovenija res pravna država? Ne! Nismo presekali komunističnih vezi in stopili na pot vladavine prava."

Alenka Puhar je odgovorila na kritike na račun vztrajnikov in njihovega simbola: "Simbol V pomeni, da smo antifašisti in antikomunisti ter da bomo zmagali."

"Martina Lipaj je kar 25-krat kršila človekove pravice. Kako naj zaupamo takšnim sodnikom in sodišem?" je izpostavil Aleš Primc. "Po ustavi bi morali biti pred sodiščem vsi enaki. Realnost v Sloveniji ni takšna."

Z vzklikanjem "Lustracija! Lustracija! Lustracija!" in simboličnim obračanjem hrbta sodišču se je današnji shod zaključil.