favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prebudimo Slovenijo levi blok obtožuje brutalnega in sistematičnega rušenja legalno sestavljene vlade Janeza Janše

Deli na:
Prebudimo Slovenijo levi blok obtožuje brutalnega in sistematičnega rušenja legalno sestavljene vlade Janeza Janše

Janez Janša - Foto: Primož Lavre

"Z brutalnim in sistematičnim rušenjem legalno sestavljene vlade Janeza Janše levi blok drugače mislečim grobo omejuje pravico do izvajanja izvršilne oblasti v okviru ustave," pravijo v Civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo v pismu v podporo vladi Janeza Janše.

"Sedanji vladi in poslancem, ki z njo sodelujejo, izrekamo vso podporo, saj  se z nadpovprečno pomočjo zdravstvenega sistema dovolj uspešno soočajo z epidemijo in njenimi posledicami tudi na vseh drugih področjih," v imenu Prebudimo Slovenijo piše Jože Mlakar.

Objavljamo pismo podpore vladi Republike Slovenije:

Izjava Civilne iniciative Prebudimo Slovenijo v podporo vladi Janeza Janše!
 
V času, ko se ves svet sooča z eno največjih kriz po drugi svetovni vojni, prihaja pri nas do vse pogostejših napadov na demokracijo. Pod pretvezo civilne družbe in delovanja zakulisnih režiserjev se v politični sistem vračajo posamezniki, ki jim je demokracija le sredstvo za dosego osebnih koristi. Čas, ki so si ga nekatere stranke izbrale za rušenje vlade, ni izbran naključno.



Z brutalnim in sistematičnim rušenjem legalno sestavljene vlade Janeza Janše levi blok drugače mislečim grobo omejuje pravico do izvajanja izvršilne oblasti v okviru ustave. Nenehno jo tudi kriminalizira, sebe pa razglaša za ekskluzivno varuhinjo ustavnega reda. Svojega političnega nasprotnika ne priznava za enakopravnega tekmeca, temveč celotno družbo reducira na svoj ideološko-ekonomski pol.

Sedanji zdravstveni krizi bo sledila še ekonomska, ki se bo reševala ob izdatni pomoči EU. Zato opozicija hiti uporabljati vse vzvode – tudi nelegalne – da vlado zruši na nizkoten način. Sloveniji bi to povzročilo nepopravljivo škodo, saj bi vodenje prevzeli tisti, ki so bili še pred kratkim neuspešni, se med sabo prepirali, izgubljali sodbe na evropskih sodiščih in s tem državi zapravljali ugled in denar. Trenutno pa smo priča še tega, da levi blok na odprti sceni podkupuje, pritiska in izsiljuje poslance koalicije, da izdajo članstvo svojih strank in razloge, zaradi katerih so bili izvoljeni.

Sedanji vladi in poslancem, ki z njo sodelujejo, izrekamo vso podporo, saj  se z nadpovprečno pomočjo zdravstvenega sistema dovolj uspešno soočajo z epidemijo in njenimi posledicami tudi na vseh drugih področjih.

Jože Mlakar, predsednik Civilne iniciative Prebudimo Slovenijo