Severina in Nikolina Pišek Svet24.si

Nikolina Pišek odkrila, zakaj sta se s Severino ...

princ charles, meghan markle, princ harry Svet24.si

FOTO: Harry in Meghan pokazala Archieja, princ ...

Zmago Jelinčič, Monika Jelinčič Reporter.si

Bivši sosed o Zmagu Jelinčiču: Nekoč je ...

igor zorčič Svet24.si

Poslanci še ne bodo odločali o Zorčičevi ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

trovati, živi-kamni, romunija Odkrito.si

Trovanti - živi kamni iz Romunije

Tinkara Kovač Odkrito.si

Kdo bo nastopil na letošnjih Melodijah morja in ...

Slovenija

Prebudimo Slovenijo levi blok obtožuje brutalnega in sistematičnega rušenja legalno sestavljene vlade Janeza Janše

Deli na:
Prebudimo Slovenijo levi blok obtožuje brutalnega in sistematičnega rušenja legalno sestavljene vlade Janeza Janše

Janez Janša - Foto: Primož Lavre

"Z brutalnim in sistematičnim rušenjem legalno sestavljene vlade Janeza Janše levi blok drugače mislečim grobo omejuje pravico do izvajanja izvršilne oblasti v okviru ustave," pravijo v Civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo v pismu v podporo vladi Janeza Janše.

"Sedanji vladi in poslancem, ki z njo sodelujejo, izrekamo vso podporo, saj  se z nadpovprečno pomočjo zdravstvenega sistema dovolj uspešno soočajo z epidemijo in njenimi posledicami tudi na vseh drugih področjih," v imenu Prebudimo Slovenijo piše Jože Mlakar.

Objavljamo pismo podpore vladi Republike Slovenije:

Izjava Civilne iniciative Prebudimo Slovenijo v podporo vladi Janeza Janše!
 
V času, ko se ves svet sooča z eno največjih kriz po drugi svetovni vojni, prihaja pri nas do vse pogostejših napadov na demokracijo. Pod pretvezo civilne družbe in delovanja zakulisnih režiserjev se v politični sistem vračajo posamezniki, ki jim je demokracija le sredstvo za dosego osebnih koristi. Čas, ki so si ga nekatere stranke izbrale za rušenje vlade, ni izbran naključno.Z brutalnim in sistematičnim rušenjem legalno sestavljene vlade Janeza Janše levi blok drugače mislečim grobo omejuje pravico do izvajanja izvršilne oblasti v okviru ustave. Nenehno jo tudi kriminalizira, sebe pa razglaša za ekskluzivno varuhinjo ustavnega reda. Svojega političnega nasprotnika ne priznava za enakopravnega tekmeca, temveč celotno družbo reducira na svoj ideološko-ekonomski pol.

Sedanji zdravstveni krizi bo sledila še ekonomska, ki se bo reševala ob izdatni pomoči EU. Zato opozicija hiti uporabljati vse vzvode – tudi nelegalne – da vlado zruši na nizkoten način. Sloveniji bi to povzročilo nepopravljivo škodo, saj bi vodenje prevzeli tisti, ki so bili še pred kratkim neuspešni, se med sabo prepirali, izgubljali sodbe na evropskih sodiščih in s tem državi zapravljali ugled in denar. Trenutno pa smo priča še tega, da levi blok na odprti sceni podkupuje, pritiska in izsiljuje poslance koalicije, da izdajo članstvo svojih strank in razloge, zaradi katerih so bili izvoljeni.

Sedanji vladi in poslancem, ki z njo sodelujejo, izrekamo vso podporo, saj  se z nadpovprečno pomočjo zdravstvenega sistema dovolj uspešno soočajo z epidemijo in njenimi posledicami tudi na vseh drugih področjih.

Jože Mlakar, predsednik Civilne iniciative Prebudimo Slovenijo

Loading...