Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janšev klan iz Grosuplja: premier najbolj zaupa svojemu bratu Rajku Janši

Deli na:
Janšev klan iz Grosuplja: premier najbolj zaupa svojemu bratu Rajku Janši

Janez Janša s ekipo grosupeljske SDS. - Foto: arhiv Reporterja

Razkrivamo vplivne ljudi iz Grosuplja, ki sodijo v najožji krog operativnih sodelavcev predsednika vlade Janeza Janše.

Poleg njegovega brata Rajka Janše, ki velja za njegovo denarnico in dobro posluje tako s stranko kot z vlado, ima največjo moč Dušan Hočevar, ki vodi občinsko upravo in lokalni odbor SDS v Grosupljem, kjer premier kandidira na volitvah.

V tako imenovani grosupeljski klan spadajo še župana Peter Verlič in Dušan Strnad, državni sekretar Božo Predalič, generalna sekretarka vlade Janja Garvas Hočevar in operativec Darko Njavro.

»Kraj, kjer se rodiš in preživiš svoje otroštvo, vedno ostaja v tvojem srcu, tudi če te življenjska pot zanese drugam,« je predsednik vlade Janez Janša rekel v intervjuju za Grosupeljske odmeve, glasilo občine, ki velja za glavno utrdbo največje vladne stranke. Konec januarja so z njim opravili intervju z vprašanji, kot bi jih postavljali v času jugoslovanskega diktatorja Tita.

Razkrivamo, zakaj osladni intervju v občinskem glasilu ni naključje, koga vse je premier Janša obiskal 20. januarja letos in kaj je bil namen njegovega obiska; zakaj je bolj kot oba župana vpliven direktor občinske uprave v Grosupljem, kako Janševi fantje poslujejo z Zoranom Jankovićem.



Pišemo, zakaj se je moral zaradi zapletov z obnovo hotela na Brdu posloviti generalni sekretar Božo Predalič, ki se je preselil za državnega sekretarja pri notranjem ministru Alešu Hojsu; kdo se je v resnici hotel okoristiti pri poslih in zakaj je bila Janševa obtožba Šarčeve vlade na TVS krivična.

Pišemo tudi o nepremičninskem podjetju, ki ga je Dušan Hočevar ustanovil skupaj s svojim bratom Mihaelom, ki je donedavnega vodil založbo, ki izdaja Janševo Demokracijo. Iz Grosuplja prihaja tudi operativec Darko Njavro, ki se prav tako ukvarja s preprodajo nepremičnin.

Razkrivamo posle premierjevega brata Rajka Janše z državo, občino in državnimi podjetji; na koga je prepisal svoje zadnje podjetje, potem ko je prva dva v času prvih dveh bratovih vlad za milijonske vsote preko posrednika prodal Bojanu Petanu, ki mu je minister Andrej Vizjak svetoval, naj ne bo »glup«. Kaj bi komu lahko prodal v času tretje Janševe vlade.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24