nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pozor, prihaja ramazan, najbolj smrtonosno obdobje islama v letu

Deli na:
Pozor, prihaja ramazan, najbolj smrtonosno obdobje islama v letu

Foto: iStock

V nedeljo, 5. junija, se bo s sončnim zahodom za muslimane začel mesec ramazan. Tako imenovana vaktija bo trajala do torka, 5. julija. Čeprav naj bi šlo za »religijo miru«, se v tem obdobju v imenu Alaha zgodi največ terorističnih napadov. Lani je bilo med ramazanom ubitih 2.988 ljudi.

Spletna stran The Religion of Peace vestno vodi statistiko o terorističnih napadih v imenu islama. Statistika temelji na javno objavljenih podatkih in na medijskih poročilih, zajema pa obdobje od 11. septembra 2001 (grozljiv napad na stolpnici WTC v New Yorku) do današnjih dni. V tem času so teroristi po vsem svetu izvedli več kot 28.000 smrtonosnih napadov. Kar je najbolj zanimivo, je to, da je najbolj smrtonosno obdobje prav čas ramazana, torej za muslimane obdobje posta, duhovnosti in očiščevanja. V tem času je od sončnega vzhoda do sončnega zahoda prepovedano jesti, piti, kaditi in spolno občevati. Prepoved ubijanja sovražnikov in nevernikom se ne omenja.

Leta 2014 je bilo v času ramazana 272 terorističnih napadov, 37 samomorilskih napadov, 2429 mrtvih in 2028 ranjenih. Za lani je statistika še grozljivejša: 314 terorističnih napadov, 63 samomorilskih napadov, 2.988 mrtvih in 3.696 ranjenih ljudi.

Dnevno statistiko o napadih, mrtvih in ranjenih v imenu Alaha med ramazanom bo mogoče (najbrž tudi z interaktivno grafiko in številnimi fotografijami) spremljati na spletni strani Religija miru ali Jihad Watch od 5. junija.