Revija Reporter
Slovenija

Pozivanje k bojkotu volitev: Janša tviterašici priporočil, naj si umije ušesa, ta mu je vrnila z njegovo izjavo

M. M.

5. nov. 2017 7:59 Osveženo: 8:54 / 05. 11. 2017

Deli na:

Janez Janša je tviterašici Boženi Kokot iz TV Slovenija priporočil, naj si umije ušesa, češ da ni nikoli pozival k bojkotu volitev. Kokotova mu je vrnila z njegovo izjavo, dano po prvem krogu predsedniških volitev, v kateri se vpraša, zakaj bi šel na volitve, če ni izbire.

Kokotova se je odzvala na tvit Marka Krajnca, ki je zapisal: "To, da SDS bojkotira volitve in celo latentno podpira Šarca je milorečeno odurno. In to zato, da bomo pol leta poslušali o 'nelegitimnih'." Kokotova je spomnila na Janševo izjavo, dano po prvem krogu predsedniških volitev, ki je bila po njenih besedah zanjo "čisti šok".

Janša je Kokotovi na Twitterju odgovoril: "Očitno bo treba včasih ušesa umit." Na to mu je Kokotova navedla njegovo izjavo, ki jo je za TV Slovenija posnel novinar Jože Možina.

"Jaz bi mogoče na prejšnje vprašanje še nekaj, ker slučajno sem prej gledal izjavo predsednika SD gospoda Židana in moram rečt, da se strinjam z njim: dejal je,da je škoda denarja za drugi krog. Mislim, zakaj bi šel na volitve, ker ni izbire," je po besedah Kokotove dejal Janša.

Janša na to odgovarja, da je to njegovo mnenje in da v tistem trenutku stranka SDS stališča glede volitev še ni izoblikovala.

Kokotova je kasneje v debati z drugimi tviteraši, ki so jo obtožili, da je slišala kar je hotela slišati, napisala da jo je skoraj "razneslo od sreče", ko je dobila od Janše "nasvet" o umivanju ušes.

Tudi zajedljivi tvit Lucije Ušaj ni ostal brez odziva. Ušajeva je tvitnila: "Nekdo je na neznanem kraju ob neznanem času preko RTV SLO slišal,da Janša poziva k bojkotu volitev! Televizija je satanovo delo!" Kokotova ji je odgovorila: "jp, še zlasti takrat, ko na svojih serverjih hrani izjave, za katere nočete vedeti oz. verjeti, da so. Resnica ostaja nespremenjena, četudi se jo skuša deskriditirati."

"Če sta za desnico Pahor in Šarec glih, pol so legitimirali tudi vsegliharstvo. Da enga očitka ne slišim več!" pa je na Twitterju napisal uporabnik @Onkraj_, ki je desnico obtožil, da si je vrgla bumerang v glavo. Izpostavil je tudi, da je ob okoli 160.000 glasovih na referendumu o drugem tiru in prvem krogu predsedniških volitev očitno, da volivci desnice abstinirajo.

Pritrdil mu je Matej Lahovnik, ki odnos desnice komentira: "Zadetek v polno. Tako dolgo bodo dopovedovali ljudem, da so novembrske volitve brez veze, da jih bodo ubogali in ostali doma - junija 2018."

V akcijo je nazadnje moral iti nekdanji poslanec in novi generalni sekretar SDS Janez Mežan, ki je na Twitterju pojasnjeval stališče stranke: »Slovenska demokratska stranka je vedno pozivala volivke in volivce, naj gredo na volitve, ker le tako lahko kaj spremenijo na boljše.«