zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poslanki SD iz afere rdeče jopice grozi tožilstvo

Deli na:
Poslanki SD iz afere rdeče jopice grozi tožilstvo

Foto: Bobo

Mandatno-volilna komisija DZ bo v četrtek razpravljala o tem, ali naj DZ dovoli kazenski postopek zoper poslanko SD in nekdanjo podpredsednico DZ Bojano Muršič.

Po pisanju portala Siol.net gre za sodno preiskavo, ki jo pred Okrožnim sodiščem v Mariboru zahteva mariborsko tožilstvo zaradi naročila flis jopic za stranko iz proračuna občine.

Po pisanju portala je Muršičeva utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja.

Poslanka je maja po razkritju, da je z občinskim denarjem kupila za dobrih 600 evrov jopic iz flisa za svojo stranko, odstopila s položaja podpredsednice DZ in članice občinskega sveta občine Ruše. Na naročilnici je bilo namreč navedeno, da za svetniško skupino svoje stranke naroča pisarniški material, dejansko pa je šlo za naročilo jopic za stranko.

Poslanka je tedaj zatrdila, da niti evra denarja ni porabila v lastno korist. Priznala pa je, da je bil nakup jopic neskladen s pravilniki.



V SD so takrat ocenili, da sta njeno javno priznanje in opravičilo dovolj, da lahko še naprej ostane članica stranke in poslanske skupine. Sporni znesek je po razkritju nakazala na tekoči račun občine, dodatno pa darovala tisoč evrov Rdečemu križu.

Po pisanju Siol.net je tožilstvo proti Muršičevi ne glede na to moralo zahtevati uvedbo sodne preiskave. To mu namreč narekujejo splošna navodila, saj je Muršičeva uradna oseba in se z njo v predkazenskem postopku ne smejo pogoditi o priznanju krivde.

O tem, ali bo DZ dovolil uvedbo kazenskega postopka zoper poslanko, bo v četrtek razpravljala mandatno-volilna komisija DZ, ki bo oblikovala predlog sklepa za plenarno sejo DZ.

V poslanski skupini SD so pojasnili, da Muršičeva v času preiskave ne bo dajala izjav na to temo.