nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poslancu Ivanu Vogrinu rubili premoženje

Deli na:
Poslancu Ivanu Vogrinu rubili premoženje

Foto: Primož Lavre

Sedež podjetja Interles, ki je v lasti poslanca in nekdanjega člana Državljanske liste Ivana Vogrina, sta danes obiskala sodni izvršitelj in eden od upnikov, ter opravila rubež premoženja, je poročal Pop TV. Omenjeni upnik naj bi v podjetju naročil okna in vrata ter plačal aro, a naročenih izdelkov ni dobil, vrnjena mu ni bila niti ara.

Kot je poročal Pop TV, je upnik v podjetju poslanca leta 2011 naročil vrata in okna v skupni vrednosti 2285 evrov. Ob tem je vplačal 1200 evrov are, a ni dobil ne oken ne vrat, pa tudi ne vrnjene are. Po odločitvi sodišča bi mu moral Vogrin vrniti plačano aro z obrestmi, ker pa tega ni storil, je danes v Interlesu prišlo do rubeža.

Vogrin je v začetku aprila lani izstopil iz poslanske skupine Državljanske liste, potem ko so ga v stranki pozvali k odstopu, ker do roka ni poplačal svojih dolgov. Delovati je začel kot nepovezani poslanec.

Banka Koper je na Okrajnem sodišču v Lenartu že lani uspela s predlogom za izvršbo zaradi izterjave okoli 435.000 evrov zoper poslanca. Pod rubežem naj bi se po takratnih navedbah časnika Dnevnik znašlo celotno poslančevo premoženje, poslanska plača, pa tudi zastavljeno premoženje njegovih podjetij Interles in Vogrin Inženiring.