sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poslanci na izredni seji o kadrovanju v SDH in DUTB

Deli na:
Poslanci na izredni seji o kadrovanju v SDH in DUTB

Foto: Bobo

DZ bo popoldne prekinil današnjo redno sejo in na izredni razpravljal o najnovejših kadrovanjih v SDH in DUTB. Medtem ko vlada vztraja, da je v primeru DUTB in nadzornega sveta SDH ustrezno argumentirala zamenjave, se pobudnikom seje - NSi, SDS in Bojanu Dobovšku (NP) - nekatere od njih zdijo zelo sporne.

Poslanci NSi so s podporo SDS in Dobovška z zahtevo po izredni seji DZ, ki mu v sprejem predlagajo številna priporočila, opozorili na po njihovem mnenju sporno imenovanje nove uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) ter zamenjavo članov upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Za predlagatelje je v primeru SDH najbolj sporen novi predsednik uprave holdinga Marko Jazbec zaradi njegove vloge v upravi NLB. Pod vprašaj postavljajo tudi imenovanje nadzornikov SDH, sporna se jim zdi Barbara Smolnikar, predsednica uprave zavarovalnice NLB Vita. V DUTB pa opozarjajo predvsem na nekdanjega prvega nadzornika NLB Marka Simonetija, ki je zdaj predsednik upravnega odbora.

Matični odbor DZ je predlog priporočil pobudnikov zavrnil, saj je ocenil, da je so pristojni in odgovorni - v primeru DUTB in nadzornikov SDH vlada kot predstavnica skupščine družbe, v primeru uprave SDH pa predsednik nadzornega sveta SDH Damjan Belič - ustrezno pojasnili vzroke za zamenjave.

Na redni seji bo DZ danes med drugim obravnaval predlog resolucije o nacionalnem stanovanjskem programu 2015-2025. Njegovi dolgoročni cilji so uravnotežena ponudba primernih stanovanj, lažja dostopnost, kakovostna in funkcionalna stanovanja ter večja stanovanjska mobilnost prebivalstva. Opozicija je bila na matičnem odboru do predloga precej kritična, češ da je premalo konkreten in nerealen.