Rado Mulej Svet24.si

FOTO: Radu Muleju ohromela polovica obraza

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

ščurki vlaga Odkrito.si

Mafijci napadli restavracijo - s ščurki

Irena in Božo Njena.si

MasterChef: iz ozadja presenetila Irena in Božo

Slovenija

Poslanci Desusa utirajo pot za kandidaturo Jožeta Podgorška za predsednika stranke, ki mora prej spet postati njen član

Deli na:
Poslanci Desusa utirajo pot za kandidaturo Jožeta Podgorška za predsednika stranke, ki mora prej spet postati njen član

Jože Podgoršek - Foto: Vlada RS

Kmetijski minister Jože Podgoršek še vedno ostaja v igri za predsednika Desusa. Po naših virih naj bi se za njegovo kandidaturo zavzemali poslanci, ki so v zvezi s tem že aktivirali Branka Simonoviča, da bi poizvedel, na kakšen način bi lahko Podgorška kandidirali za predsednika stranke.

Težava pa je v tem, da je bil Podgoršek zaradi tega, ker je še vedno minister, čeprav je stranka odšla v opozicijo, po sklepu sveta stranke izbrisan iz članstva. To pomeni, da bi se moral še enkrat včlaniti v stranko, s čimer pa bi moral soglašati njegov matični odbor.

A to naj ne bi bil problem, saj bi ga ljubljanski mestni odbor, ki velja za provladnega, z veseljem sprejel v svoje vrste, verjetno pa tudi kandidiral za predsednika stranke. Po drugi strani pa bi se lahko zapletlo s časom, saj je rok za vložitev kandidature 24. aprila, kongres pa bo 19. junija.Ker večina članov stranke nasprotuje Janševi vladi, bi bilo seveda presenečenje, če bi bil Podgoršek na kongresu izvoljen za predsednika stranke, čeprav je med vsemi kandidati še najbolj znan. Njegova izvolitev pa bi tudi pomenila, da bi stranka lahko spet vstopila v vladno koalicijo, za kar si njeni poslanci (razen Jurija Lepa, ki je vstopil med nepovezane poslance) najbolj prizadevajo.

Simonovič nam je povedal, da se sam zavzema za svež veter v stranki in da potrebujejo nekoga, ki povezuje. Podgoršek je kot minister in že prej kot državni sekretar vedno deloval povezovalno med poslanci. Za njegovo kandidaturo za predsednika se zavzema ljubljanski mestni odbor. Kot nam je še povedal, se trenutno preverja status Podgorška v stranki. Ker je minister v vladi, stranka pa v opoziciji, je dobil obvestilo, da ni več njen član. Pozabilo pa se je, da je svet stranke dovolil ministroma, da ostaneta v vladi. Zato se bo, kot pravi Simonovič, sestala komisija za statutarna vprašanja in preučila možnost, da Podgoršek ostane član stranke, s tem pa lahko tudi kandidira za predsednika stranke.

Loading...