Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Igor Zorčič: Stranka SMC je postala zgolj servis največji vladni stranki

Deli na:
Igor Zorčič: Stranka SMC je postala zgolj servis največji vladni stranki

Igor Zorčič - Foto: Žiga Živulović jr./Bobo

Predsednik državnega zbora Igor Zorčič meni, da bi bilo skrajno nenavadno, če bi predsednik SMC Zdravko Počivalšek odstopil kot minister za gospodarstvo, da bi kot poslanec glasoval za njegovo razrešitev, sploh v razmerah, ko se soočamo z zdravstveno in gospodarsko krizo.

»Če bi sklepal po tem, kdo vse mi je po glasovanju namignil, da ni glasoval za mojo razrešitev, bi moralo biti neveljavnih glasovnic še več,« pravi v intervjuju. Prepričan pa je, da ima koalicija vseeno dovolj glasov, da dokonča mandat do rednih volitev, saj zanje niso zainteresirani niti v vladi niti v opoziciji.

»Več kot očitno je, da je stranka SMC sčasoma postala zgolj servis največji vladni stranki,« pojasnjuje odhod treh poslancev v samostojno poslansko skupino.

Glede tega, zakaj niso podprli Karla Erjavca pravi: »Če bi takrat z nekaj glasovi SMC podprli konstruktivno nezaupnico, ne bi nihče verjel, da so glasovi prišli iz SMC, ker je glasovanje tajno. Verjetno bi jih pripisali Desusu.«


Če se opozicijske stranke pred volitvami ne bodo povezale, potem se lahko ponovi situacija iz leta 2018, je prepričan. Preberite tudi, kaj je povedal glede pogovorov z Jožetom P. Damijanom, Gregorjem Golobičem in Violeto Bulc.

Kako odgovarja na Janševe očitke, da ga je on postavil za predsednika državnega zbora in kako komentira nedavno glasovanje o dopolnilu SMC, ki bi povečalo pristojnosti njihovi pravosodni ministrici, vendar ga večina poslancev iz te stranke sploh ni podprla.

Pogovarjali smo se tudi, kakšno bo slovensko predsedovanje EU in zakaj je bila po njegovem razprava v Evropskem parlamentu o Sloveniji upravičena.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24