suhe fige odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Previdno, da vas Miklavž ne ...

ncuti-gatwa-tardis Svet24.si

Prvi temnopolti Doktor

kibernetski napad, heker Necenzurirano

Še en hekerski napad: izsiljevali dobavitelja ...

12 musar crnogorka Reporter.si

Aleš Musar s Črnogorko na Blejskem jezeru, s ...

doncic dallas pm Ekipa24.si

V srce! Dončić igral s športnimi čevlji, ...

Harry in Meghan Odkrito.si

Harry in Meghan - dokončno izbrisana?!

slovenija Ekipa24.si

Vse je znano! S kom, kje, kdaj in zdaj tudi ob ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Polono Fijavž kot urednico podprli novinarji informativnega programa

Deli na:
Polono Fijavž kot urednico podprli novinarji informativnega programa

Polona Fijavž se je pretresena vrnila iz poljsko-beloruske meje. - Foto: Sašo Podgoršek

V. d. odgovorne urednice informativnega programa prvega programa Televizije Slovenije (TVS) Polona Fijavž je po informacijah STA danes prejela podporo uredništva. Pozitivno mnenje ji je izreklo 59 upravičencev, oz. 98,33 odstotka tistih, ki so podali mnenje. Komisija je tako ugotovila, da je Fijavž pridobila pozitivno mnenje uredništva.

Glasovanje je potekalo danes med 11.30 in 14. uro. Od 134 programskih sodelavk in sodelavcev, ki so imeli pravico glasovanja, je svoje mnenje na volišču oddalo 57 upravičencev, po elektronski pošti pa je komisija prejela tri glasovnice. Skupaj je tako glasovalo 60 upravičencev.

Fijavž funkcijo odgovorne urednice informativnega programa na prvem programu TVS po odstopu Jadranke Rebernik od 19. septembra opravlja kot vršilka dolžnosti.K izrekanju uredništva o njenem imenovanju je upravo Radiotelevizije Slovenije (RTVS) in v. d. direktorja TVS Andraža Pöschla sicer pozvalo tudi Društvo novinarjev Slovenije (DNS). Mnenje uredništva bi sicer uprava morala pridobiti že pred imenovanjem, je opozorilo DNS. Bistvo instituta uredniške avtonomije oz. izrekanja uredništva je namreč v tem, da izdajatelj preveri, če ima kandidat za odgovornega urednika podporo uredništva. Uprava pa je ob tem pojasnila, da je imenovanje vršilke dolžnosti izvedla po odstopu Rebernik z namenom nemotenega delovanja medija, Pöschla pa je pozvala, da v najkrajšem možnem času izvede postopek izrekanja mnenj.

Fijavž se je že lotila nekaterih kadrovskih in vsebinskih sprememb, pri tem pa sta bili njeni temeljni vodili prisluhniti javnosti in zagotavljati verodostojne vsebine, so v teh dneh sporočili z RTVS. Funkcijo v. d. odgovorne urednice bo opravljala do imenovanja nove odgovorne urednice ali urednika. Uprava zavoda bo postopke opravila v skladu z zakonom in v najkrajšem času, so zagotovili na RTVS.