muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Anamaria Goltes, Luka Dončić Njena.si

Anamaria je bila ob zaroki noseča že slabe 4 ...

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kolaps Valentine Plaskan: oglasila se je urednica, ki jo je zamenjala kot voditeljico Dnevnika

Deli na:
Kolaps Valentine Plaskan: oglasila se je urednica, ki jo je zamenjala kot voditeljico Dnevnika

Valentina Plaskan, razrešena voditeljica TV Dnevnika. - Foto: Marko Vavpotič/M24

Potem ko je včeraj reševalno vozilo na urgenco odpeljalo novinarko TV Slovenija Valentino Plaskan, se je danes odzvala v. d. odgovorne urednice informativnega programa nacionalne televizije Polona Fijavž – ta je sicer le nekaj dni prej Plaskanovo zamenjala kot voditeljico Dnevnika.

»Javna objava posnetka novinarke v trenutku očitne zdravstvene stiske me je izjemno pretresla. Žal mi je, če se je to zgodilo znotraj hiše in brez njenega privoljenja. Nedopustno je, če se zdravje zaposlenih zlorablja, dostojanstvo vsakega zaposlenega je nedotakljivo,« se je Fijavževa obregnila ob objavo posnetkov kolapsa Plaskanove. O razlogih za stres, ki je zdelal Plaskanovo, urednica molči.

Alarm na RTV Slovenija: Valentino Plaskan rešilec odpeljal na urgenco (FOTO)

Fijavževa piše, da novinarji Informativnega programa in drugi zaposleni na Televiziji Slovenija delujejo v zelo stresnih razmerah in so pod velikimi obremenitvami in pritiski. Mnogi zaposleni so bili zaradi izgorelosti več mesecev bolniško odsotni, okoli 20 novinarjev je podalo odpovedi delovnega razmerja, pravi direktorica in dodaja, da je tudi v preteklosti že posredovala nujna medicinska pomoč.

»Na zelo slabe pogoje dela, slabo vodenje, diskriminacijo, politične napade, tudi diskreditacije in kolektivni mobing v preteklosti, kolektiv Informativnega programa javno opozarja že skoraj dve leti.«

Če bom prejela večinsko podporo uredništva ob jutrišnjem izrekanju, bom kot v. d. odgovornega urednika Informativnega programa 1. programa TV SLO  pred tovrstnimi šikaniranji zaščitila vsakega zaposlenega in skupaj z uredništvom poskrbela za normalizacijo, obljublja Fijavževa.