pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodelavci so proti temu, da bi bil Mario Galunič njihov šef; ga bo požegnal svet RTVS?

Deli na:
Sodelavci so proti temu, da bi bil Mario Galunič njihov šef; ga bo požegnal svet RTVS?

Mario Galunič - Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Svet RTVS bo na izredni seji obravnaval soglasje k imenovanju odgovornega urednika razvedrilnega programa TVS. Direktorica TVS Ksenija Horvat je namreč v imenovanje predlagala Maria Galuniča, ker pa ni prejel pozitivnega mnenja večine programskih delavcev v uredništvu, mora soglasje k imenovanju dati svet zavoda.

Dosedanji odgovorni urednik razvedrilnega programa Televizije Slovenija (TVS) Vanja Vardjan je 24. januarja odstopil zaradi domnevnih nepravilnosti pri izboru slovenske skladbe za pesem Evrovizije. Javni zavod je nato objavil razpis za novega odgovornega urednika, na katerega sta se prijavila urednik na TVS Tomaž Kregar in voditelj na TVS Mario Galunič, ki je funkcijo odgovornega urednika razvedrilnega programa sicer opravljal pred Vardjanom, v obdobju od 2014 do 2018.

Galunič ni prejel pozitivnega mnenja večine programskih delavcev v uredništvu. Uprava RTVS je zato 8. marca na podlagi zakona o Radiotelevizije Slovenija (RTVS) svet zavoda zaprosila za soglasje k imenovanju Galuniča za odgovornega urednika. V sklicu seje je navedeno, da so sklicali izredno sejo "zavoljo čimprejšnjega imenovanja odgovornega urednika s polnimi pooblastili".

Poleg tega bo svet nadaljeval obravnavo predloga novega statuta zavoda. O statutu so svetniki razpravljali na februarski seji, vendar o njem niso glasovali. Predlog statuta med drugim predvideva ukinitev informativnega programa na drugem programu TVS.