nusa_derenda Odkrito.si

Nuša Derenda s strtim srcem

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 22. avgusta

Kozarec vode Petisvet

Enostavna metoda, ki vam lahko čez noč ...

Kolinda Grabar-Kitarović Svet24.si

Klara na rojstni dan povabila hrvaško ...

Danijela Martinović Svet24.si

Imata Danijela in Grašo res hude težave v zvezi?

Justin Bieber Najstnica.si

To je Bieberjev dojenček

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Savina Atai se je poročila

Slovenija

Politični turizem: Potovanja Cerarjevih ministrov v tisočera mesta

Deli na:
Politični turizem: Potovanja Cerarjevih ministrov v tisočera mesta

Foto: Facebook - Boris Koprivnikar in Alenka Smerkolj v Dubaju

Kulturni turizem je gospodarska panoga v strmem vzponu. Menda ima še veliko neizrabljenih potencialov. Politični turizem je vrh dosegel pred dnevi, ko so si predvsem ministri SMC med stavkovnim valom javnega sektorja vzeli dragocen čas za potovanja v – po Vitomilu Zupanu – tisočera mesta.

Krovni vladni pogajalec s sindikati, minister za javno upravo in podpredsednik vlade Boris Koprivnikar, se je z ministrico Alenko Smerkolj, vodjo vladne službo za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v Dubaju srečal z ministrico za srečo. (Koprivnikar je pripotoval v največji emirat z vladnim letalom falcon, Smerkoljeva pa dan prej z redno linijo na stroške organizatorjev.) To ni norčija, čeprav je bilo srečanje z ministrico za srečo med razigranim pustnim časom.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako je Koprivnikar vladi iz Dubaja prinesel "bombo" in kaj je sploh počel v Perzijskem zalivu; o ministrici Smerkoljevi, ki je bila v zadnjem letu povprečno vsak mesec enkrat na poti; kdo med ministri je še romal k Arabcem in zakaj; kako je ministrica za šport in šolstvo stavkajoče šolnike pustila v Sloveniji in šla v Južno Korejo mahat z zastavico za Jakova Faka; zakaj je bil mariborski župan Andrej Fištravec že šestkrat na Kitajskem; kako županuje in potuje Boris Popovič; kako je svoje poti unovčil guverner Banke Slovenije.