Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Politični turizem: Potovanja Cerarjevih ministrov v tisočera mesta

Deli na:
Politični turizem: Potovanja Cerarjevih ministrov v tisočera mesta

Boris Koprivnikar in Alenka Smerkolj v Dubaju - Foto: Facebook

Kulturni turizem je gospodarska panoga v strmem vzponu. Menda ima še veliko neizrabljenih potencialov. Politični turizem je vrh dosegel pred dnevi, ko so si predvsem ministri SMC med stavkovnim valom javnega sektorja vzeli dragocen čas za potovanja v – po Vitomilu Zupanu – tisočera mesta.

Krovni vladni pogajalec s sindikati, minister za javno upravo in podpredsednik vlade Boris Koprivnikar, se je z ministrico Alenko Smerkolj, vodjo vladne službo za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v Dubaju srečal z ministrico za srečo. (Koprivnikar je pripotoval v največji emirat z vladnim letalom falcon, Smerkoljeva pa dan prej z redno linijo na stroške organizatorjev.) To ni norčija, čeprav je bilo srečanje z ministrico za srečo med razigranim pustnim časom.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako je Koprivnikar vladi iz Dubaja prinesel "bombo" in kaj je sploh počel v Perzijskem zalivu; o ministrici Smerkoljevi, ki je bila v zadnjem letu povprečno vsak mesec enkrat na poti; kdo med ministri je še romal k Arabcem in zakaj; kako je ministrica za šport in šolstvo stavkajoče šolnike pustila v Sloveniji in šla v Južno Korejo mahat z zastavico za Jakova Faka; zakaj je bil mariborski župan Andrej Fištravec že šestkrat na Kitajskem; kako županuje in potuje Boris Popovič; kako je svoje poti unovčil guverner Banke Slovenije.