severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

orehovlje, uhajanje plina Svet24.si

FOTO: V Orehovljah delovni stroj poškodoval ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

lea sirk Njena.si

Lea Sirk presenetila z globokim dekoltejem

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Slovenija

Bohinj med najboljšimi na svetu na področju odgovornega turizma

Deli na:
Bohinj med najboljšimi na svetu na področju odgovornega turizma

Bohinjsko jezero v jeseni. - Foto: Profimedia

Turizem Bohinj je prejšnji teden na svetovni turistični borzi v Londonu kot edini predstavnik iz Slovenije prejel srebrno nagrado, in sicer za projekt Ustvarjanje trajnostnega modela destinacije. To je bila v kategoriji odgovorni turizem, kjer niso podelili zlatega priznanja, najvišja letos podeljena nagrada, so sporočili iz Turizma Bohinj.

Ugledno priznanje svetovne turistične industrije International Travel & Tourism Awards (ITTA) je Turizem Bohinj prejel za dolgoletno trajnostno delovanje na področju turizma. Pod vodstvom direktorja Klemena Langusa, ki je v Londonu prevzel nagrado, Turizem Bohinj zadnjih 15 let trajnostno komponento vnaša v celotno svoje delovanje.

Preko razvoja Mednarodnega festivala alpskega cvetja, blagovne znamke Bohinjsko/From Bohinj in prizadevanj na področju mobilnosti, ki temeljijo na temeljnem dokumentu trajnostnega razvoje celotne občine, so člani komisije prepoznali Bohinj za pionirja odgovornega turizma v Sloveniji in posledično razlog za preboj Slovenije na vrh med odgovornimi turističnimi destinacijami na svetu, so pojasnili v Turizmu Bohinj.

Komisija, ki ga sestavljajo neodvisni strokovnjaki iz področja turizma, medijev, okoljevarstva in drugih povezanih področij, je v obrazložitvi med drugim zapisala, da je v zadnjem desetletju Turizem Bohinj postavil globalno merilo za trajnostne turistične pobude, ki se reproducirajo na mednarodni ravni. Inovativni bohinjski mednarodni festival alpskega cvetja je bil tako prepoznan kot dobra praksa in prenesen tudi v tujino, med drugim na Škotsko, v Hrvaško in Romunijo.

Kot je izpostavil Langus, je nagrada za Bohinj rezultat in plod dela celotne lokalne skupnosti v vsaj zadnjih desetih letih.

loading...
Loading...