miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Slovenija

Bohinj med najboljšimi na svetu na področju odgovornega turizma

Deli na:
Bohinj med najboljšimi na svetu na področju odgovornega turizma

Bohinjsko jezero v jeseni. - Foto: Profimedia

Turizem Bohinj je prejšnji teden na svetovni turistični borzi v Londonu kot edini predstavnik iz Slovenije prejel srebrno nagrado, in sicer za projekt Ustvarjanje trajnostnega modela destinacije. To je bila v kategoriji odgovorni turizem, kjer niso podelili zlatega priznanja, najvišja letos podeljena nagrada, so sporočili iz Turizma Bohinj.

Ugledno priznanje svetovne turistične industrije International Travel & Tourism Awards (ITTA) je Turizem Bohinj prejel za dolgoletno trajnostno delovanje na področju turizma. Pod vodstvom direktorja Klemena Langusa, ki je v Londonu prevzel nagrado, Turizem Bohinj zadnjih 15 let trajnostno komponento vnaša v celotno svoje delovanje.

Preko razvoja Mednarodnega festivala alpskega cvetja, blagovne znamke Bohinjsko/From Bohinj in prizadevanj na področju mobilnosti, ki temeljijo na temeljnem dokumentu trajnostnega razvoje celotne občine, so člani komisije prepoznali Bohinj za pionirja odgovornega turizma v Sloveniji in posledično razlog za preboj Slovenije na vrh med odgovornimi turističnimi destinacijami na svetu, so pojasnili v Turizmu Bohinj.

Komisija, ki ga sestavljajo neodvisni strokovnjaki iz področja turizma, medijev, okoljevarstva in drugih povezanih področij, je v obrazložitvi med drugim zapisala, da je v zadnjem desetletju Turizem Bohinj postavil globalno merilo za trajnostne turistične pobude, ki se reproducirajo na mednarodni ravni. Inovativni bohinjski mednarodni festival alpskega cvetja je bil tako prepoznan kot dobra praksa in prenesen tudi v tujino, med drugim na Škotsko, v Hrvaško in Romunijo.

Kot je izpostavil Langus, je nagrada za Bohinj rezultat in plod dela celotne lokalne skupnosti v vsaj zadnjih desetih letih.

Loading...