VESOLJE Dobra karma

Opozorilo astrologov: 28. januar 2021 bo dan ...

profimedia-0577666516 Svet24.si

Paris Hilton hoče dvojčka, zato je šla na ...

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

Tovorno vozilo, slovenska policija, tovornjak, priklopnik Svet24.si

Policisti o vnosu virusa v Slovenijo: izsledili so...

holokavst, nova24tv Necenzurirano

Mediji SDS v postelji z zanikovalci holokavsta ...

matic-supovec, unikat Odkrito.si

Matic Supovec: Čeprav sem strog, me vseeno ...

kandidati 2. sezona ugodno oddam sina Njena.si

To so fantje iz 2. sezone šova Ugodno oddam sina

Slovenija

Policisti pri Anisu Ličini, sumijo ga hujskanja nasilnih protestnikov

Deli na:
Policisti pri Anisu Ličini, sumijo ga hujskanja nasilnih protestnikov

Anis Ličin v Tedniku. - Foto: TV Slovenija

Kriminalisti so danes v povezavi z nasilnimi izgredi na protestu 5. novembra opravili hišno preiskavo pri 39-letniku iz Ljubljane. Zbirajo obvestila zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja hujskanja k upiranju in sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Kot so navedli, je za kaznivo dejanje hujskanja k nasilnemu upiranju zakonitim odločbam ali ukrepom državnih organov ali proti uradni osebi, ki opravlja uradno dejanje, zagrožena kazen do treh let zapora, za kaznivo dejanje sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, pa kazen od šestih mesecev do treh let zapora.

Po poročanju medijev so hišno preiskavo opravili pri Anisu Ličini, ki je odredbo o preiskavi tudi sam objavil na Facebooku. Kot je 13. novembra na odboru DZ za notranje zadeve povedal notranji minister Aleš Hojs, je bil Ličina med tistimi, ki so vabili na nasilni protest. "Ve se, v kakšnih postopkih je gospod, kolikor vem, gre za zadeve, povezane s trgovino z drogami, in podobne stvari," je dejal takrat.


Danes pa je Hojs ob obisku v Ilirski Bistrici glede hišnih preiskav pri Ličini poudaril, da je bil o preiskavi obveščen, a je ne more komentirati. "Večkrat sem že povedal, da sem bil nezadovoljen s hitrostjo odkrivanja protestnikov oz. tistih organizatorjev. Policija me je v preteklem tednu strokovno prepričala, da naj ne bom nestrpen, ker so postopki pri takih odkrivanjih relativno dolgi. Očitno je, da policija na tem dela in seveda moram biti zadovoljen, da se nekaj v to smer premika. Predvsem bom pa zadovoljen takrat, ko bomo našli tistega, ki napada policijo, ki policijo brca v hrbet, ki pretepa fotoreporterja in tako naprej," je poudaril. Sicer je vztrajal pri tem, da so za nastalo situacijo soodgovorni tudi mediji.

Glede namigovanj, da za nasilnimi protesti stojijo organizacije, povezane s SDS, je Hojs odvrnil, da če to drži, tudi pričakuje, da bo policija to odkrila, da pa gre pri trditvah Levice za pavšalne očitke. "Sam ne bežim od nikakršne odgovornosti. Mislim, da je prav, da se tako desni kot levi ekstremisti, v kolikor stojijo za temi demonstracijami, razkrinkajo," je dodal Hojs.

Na omenjenem protestu, ki se ga je po oceni policije udeležilo okoli 500 ljudi, je prišlo do številnih spopadov s policisti in tudi do napadov na novinarje in fotoreporterje. Poškodovana so bila policijska in reševalna vozila ter tudi mestna infrastruktura.

Loading...