KRISTINA STRAŠEK Dobra karma

'Lahko bi vedeževala sama sebi, a si nikoli'

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

avtobusno postajalisce Koprivnik Svet24.si

V vasi pod obronki Kočevskega roga sta strah in ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

jurij zrnec Njena.si

Jurij Zrnec na novi fotografiji popolnoma ...

Slovenija

Policija v "brutalnih" klicih Šarčevega prijatelja Kralja ni potrdila sumov kaznivega dejanja

Deli na:
Policija v "brutalnih" klicih Šarčevega prijatelja Kralja ni potrdila sumov kaznivega dejanja

Marjan Šarec in Brane Kralj - Foto: Bobo

Policija je v primeru posredovanja Branega Kralja pri kadrovanju na Uradnem listu končala postopek in o ugotovitvah obvestila pristojno državno tožilstvo. Kot so v policiji navedli za STA, se po trenutno razpoložljivih podatkih niso potrdili razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti.

Nekdanji generalni sekretar LMŠ Brane Kralj je namreč konec avgusta klical prvo nadzornico Uradnega lista Ireno Prijović. Po njenih besedah naj bi ji rekel, da država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista. Prijovićeva je Kralja prijavila Slovenskemu državnemu holdingu in protikorupcijski komisiji. Pred slednjo so bili Kralj, Prijovićeva in predsednik LMŠ in premier Marjan Šarec minuli teden že zaslišani.

Šarec je sicer v izjavah za javnost zatrdil, da za klic ni vedel, ter ocenil, da je Kralj ravnal naivno, neizkušeno in nepravilno in da klic ni bil primeren, a da je "resnica nekje vmes in ni bilo tako brutalno". Kralj pa je pojasnil, da je želel zgolj povedati, da je Šoltes dober kandidat. Slednji je sicer po odmevni aferi kandidaturo za delovno mesto umaknil, češ da "ne želi sodelovati v političnih igrah", direktor Uradnega lista pa je postal Denis Stroligo.

Premier je sicer ravno danes, mesec in pol po izbruhu afere, za novega generalnega sekretarja stranke izbral Tomaža Simetingerja, ki bo po njegovih ocenah dal stranki novo energijo. O Kraljevi prihodnosti v stranki Šarec ni želel podrobno govoriti, povedal pa je, da "se bo o usodi Kralja odločalo v prihodnjih dneh, tednih, mesecih". "Kralj je član stranke, ne nameravamo ga izčlaniti, niti tega ne namerava sam," je še povedal predsednik LMŠ in s tem odgovoril na vprašanje, ali Kralj ostaja vpet v delo stranke.

loading...
Loading...