Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija v "brutalnih" klicih Šarčevega prijatelja Kralja ni potrdila sumov kaznivega dejanja

Deli na:
Policija v "brutalnih" klicih Šarčevega prijatelja Kralja ni potrdila sumov kaznivega dejanja

Marjan Šarec in Brane Kralj - Foto: Bobo

Policija je v primeru posredovanja Branega Kralja pri kadrovanju na Uradnem listu končala postopek in o ugotovitvah obvestila pristojno državno tožilstvo. Kot so v policiji navedli za STA, se po trenutno razpoložljivih podatkih niso potrdili razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti.

Nekdanji generalni sekretar LMŠ Brane Kralj je namreč konec avgusta klical prvo nadzornico Uradnega lista Ireno Prijović. Po njenih besedah naj bi ji rekel, da država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista. Prijovićeva je Kralja prijavila Slovenskemu državnemu holdingu in protikorupcijski komisiji. Pred slednjo so bili Kralj, Prijovićeva in predsednik LMŠ in premier Marjan Šarec minuli teden že zaslišani.

Šarec je sicer v izjavah za javnost zatrdil, da za klic ni vedel, ter ocenil, da je Kralj ravnal naivno, neizkušeno in nepravilno in da klic ni bil primeren, a da je "resnica nekje vmes in ni bilo tako brutalno". Kralj pa je pojasnil, da je želel zgolj povedati, da je Šoltes dober kandidat. Slednji je sicer po odmevni aferi kandidaturo za delovno mesto umaknil, češ da "ne želi sodelovati v političnih igrah", direktor Uradnega lista pa je postal Denis Stroligo.

Premier je sicer ravno danes, mesec in pol po izbruhu afere, za novega generalnega sekretarja stranke izbral Tomaža Simetingerja, ki bo po njegovih ocenah dal stranki novo energijo. O Kraljevi prihodnosti v stranki Šarec ni želel podrobno govoriti, povedal pa je, da "se bo o usodi Kralja odločalo v prihodnjih dneh, tednih, mesecih". "Kralj je član stranke, ne nameravamo ga izčlaniti, niti tega ne namerava sam," je še povedal predsednik LMŠ in s tem odgovoril na vprašanje, ali Kralj ostaja vpet v delo stranke.