sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policiste užalil Cerarjev odziv

Deli na:
Policiste užalil Cerarjev odziv

Foto: Bobo

Odziv predsednika vlade Mira Cerarja na ravnanje Policijskega sindikata Slovenije (PSS), ki je vložil pobude za štiri zakonodajne referendume, je po mnenju predsednika sindikata Radivoja Uroševiča neprimeren in žaljiv. Pravici do vlaganja referendumskih pobud se po njegovih besedah ne bodo odrekli, prav tako se ne bodo naveličali stavke.

Ustavne in zakonite pravice do referenduma, za katero so podpise podpore prispevali mnogi državljani, po njegovem mnenju ni mogoče jemati kot zlorabo. "Ker smo tudi policisti del ljudstva, imamo legitimno pravico, da dvomimo v odločitve vlade, ki legitimno stavko policistov zaradi lastne vzvišenosti najprej označi kot sramoto, sindikate pa za glavne krivce vsega, česar vlada ni bila sposobna izvršiti," je v pisni izjavi poudaril Uroševič.

Obenem je zagotovil, da PSS k takšnim aktivnostim vodijo ekonomsko-socialni interesi in dane obljube, ne pa osebno obračunavanje ali politični interesi. "Zaradi požrtih obljub se upravičeno čutimo ogoljufane, zato takšnega odnosa vlade do nas ne moremo sprejeti," je poudaril Uroševič. Vztraja, da nastala situacija ni samo težava policistov ali sindikata, ampak predvsem vlade in njenega neresnega odnosa.

V PSS od vlade zahtevajo, da končno najde rešitve tudi za podedovane obveznosti. "Če bodo naši več kot deset let stari službeni avtomobili postopno zamenjani za nove, še ne pomeni, da bo zato problem policije rešen," je prepričan Uroševič, ki je dodal, da so pričakovanja policistov legitimna in zakonita, zato se jim ne bodo odrekli.

Ker je vlaganje referendumski pobud edina možnost, da opozorijo na svoje težave, se tej pravici ne bodo odrekli, je napovedal predsednik PSS. Po njegovem mnenju gre namreč za odkrit in demokratičen protest sindikata proti zanemarjanju položaja policistov.

Kot je še dodal, se pozablja, da zaradi neizpolnjenih obljub, ki izhajajo iz obdobja prejšnjih mandatov vlade, še vedno poteka policijska stavka. Vlada pa je medtem pasivna in čaka, da se bodo rešitve pojavile same od sebe ali da se bodo policisti naveličali stavkati. "Sporočamo, da se stavkati zagotovo ne bomo naveličali, priznavamo pa, da nas potrpljenje počasi mineva," je še zapisal Uroševič. Kljub temu je zagotovil, da bodo policisti svoje delo še naprej profesionalno opravljali.

Premier Cerar je namreč dejanje PSS, ki je vložil pobude za štiri zakonodajne referendume, ocenil kot povsem nedopustno in nesprejemljivo. "Gre za največjo zlorabo instituta zakonodajnega referenduma doslej," je poudaril

Policijski sindikat je v torek v DZ vložil pobude volivcev za razpis referendumov o noveli zakona o varstvu okolja, noveli zakona o trgu finančnih instrumentov, spremembah zakona o družbi Slovenske železnice in noveli zakona o sodnih taksah. V sindikatu so pojasnili, da jih je v takšno državljansko akcijo prisilila vlada, ki da se krčevito brani izpolniti dane obljube.