koktail Dobra karma

Smrtonosni koktalj, ki ga uživamo vsi: mešanica ...

Belma Šoljanin Svet24.si

BiH ovita v črno: umrla tri dni po porodu, ni ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

letališče, brnik, aerodrom Svet24.si

Težave slovenskega državljana ob prihodu iz ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Kdo so Bosanci, za katere Janković spreminja ...

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Slovenija

Policija v Vegradu preiskuje sume kaznivih dejanj

Deli na:

Celjski policisti že nekaj časa preiskujejo sume nepravilnosti in kaznivih dejanj v velenjskem gradbenem podjetju Vegrad. Sumi se nanašajo na morebitno oškodovanje delavcev in na poslovanje družbe oz. povzročitev nelikvidnosti. O morebitnih ovadbah še ne morejo govoriti, so povedali na današnji novinarski konferenci v Celju.

Celjski policisti že nekaj časa preiskujejo sume nepravilnosti in kaznivih dejanj v velenjskem gradbenem podjetju Vegrad. Sumi se nanašajo na morebitno oškodovanje delavcev in na poslovanje družbe oz. povzročitev nelikvidnosti. O morebitnih ovadbah še ne morejo govoriti, so povedali na današnji novinarski konferenci v Celju.

Sumi se nanašajo na morebitne nepravilnosti v zvezi z administrativno izplačilnimi prepovedmi, kršitve delovnopravne zakonodaje, predvsem glede odrejanja in izplačila nadurnega dela ter izplačila regresa in plač, domnevno neupravičeno zadrževanje prostovoljnih prispevkov, ki so jih delavci zbrali za enega od sodelavcev, ter sum zlorab, povezanih s poslovanjem družbe in povzročitvijo nelikvidnosti, je povedal vodja oddelka za gospodarsko kriminaliteto na Policijski upravi Celje Damijan Turk.

Policija je s tem v zvezi marca in maja letos Okrožnemu državnemu tožilstvu v Celju poslala dve poročili, sodelujejo pa tudi z davčno in delovno inšpekcijo.

Turk je še povedal, da zaenkrat še ne morejo govoriti o ovadbah in o tem, koliko oseb bi lahko bilo ovadenih. Preiskava še poteka, tako da drugih podatkov zaradi interesa preiskave niso želeli posredovati.

Premier Borut Pahor je bil, kot je povedal v četrtek po seji vlade, obveščen, da bo v primeru Vegrada, kjer delavci že več mesecev niso dobili plač, vložena kazenska ovadba. O podrobnostih ni želel govoriti, dejal pa je, da bo država preprečila to, kar se dogaja zaposlenim v tej družbi.

Pahor je po lastnih besedah od inšpektorata za delo dobil poročilo o delu inšpektorjev v primeru Vegrad. Ker je gradivo zaupno, vsebine ni želel razkriti. Dejal je le, da razmere v Vegradu niso le posledica finančno-gospodarske krize.

Vegrad se že dlje časa sooča s finančnimi težavami, od februarja letos ima tudi blokirane vse poslovne račune. Delničarji so sicer na skupščini v začetku julija sprejeli sklep o dokapitalizaciji v skupni višini 15,5 milijona evrov, rok za vplačilo svežega kapitala pa se izteče 5. septembra.

Na celjskem okrožnem sodišču so do ponedeljka prejeli pet predlogov za stečaj podjetja Vegrad. Vložila so jih podjetja Martink iz Ljubljane, Tuš Nepremičnine iz Celja, Taxgroup iz Ljubljane, Lafarge Cement iz Trbovelj ter Ferrotransz 98 Kereskedelmi iz madžarskega Dabasa. Predlog za stečaj Vegrada je sredi junija vložil tudi samostojni podjetnik Anton Živko, a ga je teden dni pozneje umaknil.

Loading...