državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija prijela še enega člana skupine trgovcev z orožjem

Deli na:

Gorenjski kriminalisti naj bi v torek dopoldne na Kokrici prijeli še enega ključnih osumljencev poslov z orožjem in eksplozivom. Po informacijah časnikov Delo in Slovenske novice gre za naročnika oziroma prejemnika vojaškega orožja in eksploziva Veliborja Popovića. Ta naj bi orožje želel spraviti v Francijo, kjer ima sicer tudi stalno prebivališče.

Popović je po poročanju časnikov osumljen, da je naročil arzenal vojaškega orožja in eksploziva. V Slovenijo so ga osumljenci pripeljali iz Bosne in Hercegovine, ga skladiščili v Spodnjih Bitnjah, nato pa ga je 35-letnik, to naj bi bil Denial Stojanović, odpeljal proti Franciji.

Na poti so ga 17. novembra lani prestregli Italijani in v kombiju odkrili 17 avtomatskih pušk, tudi ostrostrelko z daljnogledom in dušilcem, 19 pištol, več kot 700 nabojev in 4,3 kilograma plastičnega eksploziva.

Policisti po pisanju Dela osumljencem očitajo, da so se združili v hudodelsko združbo. To pomeni, da je za preprodajanje mamil zagroženih najmanj pet in največ 15 let zapora. Orožje, ki so ga z območja nekdanje Jugoslavije tihotapili v Francijo in na Nizozemsko, so tam zamenjali za kokain in amfetamine, še poroča časnik.

V okviru obsežne preiskave organiziranega kriminala, povezanega s preprodajo drog in orožja, so policisti sicer že minuli teden kazensko ovadili 47 ljudi, in sicer za skupaj 193 kaznivih dejanj. Pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije Marjan Fank je na ponedeljkovi novinarski konferenci pojasnil, da so policisti v akciji zasegli okoli 35 kilogramov droge, orožje in gotovino.