palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija: Napad v Franciji ne pomeni neposredne nevarnosti za Slovenijo

Deli na:
Policija: Napad v Franciji ne pomeni neposredne nevarnosti za Slovenijo

Foto: Bobo

Slovenska policija ocenjuje, da teroristični napad na francoski satirični tednik Charlie Hebdo v Parizu ne pomeni neposredne nevarnosti za Slovenijo. Prav tako ocenjujejo, da zaradi napada v Franciji ni povečane nevarnosti za tuja predstavništva v Sloveniji.

Ocena ogroženosti varnosti v Sloveniji s področja terorizma po dogodku v Parizu ostaja nizka, je v izjavi, objavljeni na spletni strani policije, ocenil vodja sektorja za organizirano kriminaliteto na generalni policijski upravi Tomaž Peršolja.

"Glede na trenutne pojavne oblike terorizma in z njim povezanih kaznivih dejanj v EU sicer ne moremo izključiti možnosti, da bi bila Slovenija, njeni prebivalci ali tuja predstavništva, organizacije v Sloveniji, cilj takšnega napada," opozarjajo na policiji. Kot dodajajo, je tovrstne napade, kjer so storilci največkrat samoradikalizirani in izdvojeni iz večjih skupin oziroma organizacij, je izredno težko napovedati.

Slovenska policija zato podrobno in skladno z zakonom in pooblastili preveri vsak sum, ki bi kazal na javno spodbujanje ali poveličevanje terorizma oziroma novačenja ter usposabljanja za teroristične dejavnosti. Do sedaj pa pri svojem delu niso zaznali namere posameznikov ali skupin, ki bi načrtovali takšne aktivnosti, so zapisali na spletni strani policije.