SVEČE Dobra karma

Neverjetno, kako na energije vpliva goreča sveča!

bik, beli bik Svet24.si

Veliki beli bik zbežal pred mesarsko sekiro

karl erjavec drazgose 2020 bobo Reporter.si

Jože Dežman: Karlu Erjavcu so partizani umorili ...

trgovina, ženska, zaprtje, zaprta, lokal Svet24.si

Po novem tudi do 100 odstotnega nadomestila za ...

20181109-00896913 Necenzurirano

Resnica o Magni: vsa dvoličnost SDS in medijskih ...

golob1 Njena.si

Pisatelj Tadej Golob imel zlomljena vsa vratna ...

Lilija Mitiogu Njena.si

Ljubezen po domače: Kaj se po šovu dogaja z ...

Slovenija

Pokol na Jančah: Zakaj slovenski mladeniči morijo svoje družine?

Deli na:
Pokol na Jančah: Zakaj slovenski mladeniči morijo svoje družine?

Kraj zločina v Dolgem Brdu pri Ljubljani. - Foto: Sašo Švigelj / Svet24

Prejšnji ponedeljek, 9. novembra, se je med štirimi družinskimi člani odvijala grozljiva drama. Verjetno bo za vedno ostalo zavito v skrivnost, zakaj je 22-letni mladenič, ki je veljal za mirnega, delovnega in ki pri nikomer izmed vaščanov ni zbudil suma, da bi bilo z njim karkoli narobe, pograbil orožje in do smrti pokončal svojo sestro, svojo mamo in svojega očeta.

Kraj nesrečnega dogodka Dolgo Brdo na Jančah smo obiskali dan po trojnem umoru in samomoru, ko se je skozenj vila izjemno gosta megla, menda prav takšna, kot je bila zvečer, ko so »divjali noži in krogle.« Izvedeli smo, da sta se v času tragedije zaslišala dva strela, česar do takrat v policijskih poročilih za javnost ni bilo omenjeno. Zakaj je policija informacijo o strelih bila pripravljena povedati šele tretji dan po tragediji smo poskušali izvedeti na Policijski upravi Ljubljana.


 V četrtek, 12. novembra dopoldne, ko sta bila namesto uniformiranih policistov pred družinsko hiše samomorilca in umorjenih  še  vedno  dva kriminalista in tudi posestvo je ostalo zavarovano s policijskimi trakovi, so na PU Ljubljana pojasnili, da se nadaljuje preverjanje okoliščine, ali je storilec res streljal na policiste.

Kakšen je bil odgovor policije na vprašanje, ali je bila s pomočjo sorodnikov že preverjena identiteta oseb, ki sta pred tragedijo klicali policijo?  Zakaj je policija, ki je domnevno prejela klic kmalu zatem umorjene žrtve  malo pred deveto uro zvečer in nato štiri minute kasneje klic storilca, šele nekaj pred polnočjo vstopila v objekt, kjer so bile odkrite tri žrtve umora in mrtvi osumljeni?


Kdo so bili člani družine Bučar in kaj so o njih povedali domačini ter domači duhovnik Aco Jerant? Slednji je družino zelo dobro poznal, bil je celo njihov žlahtnik in daljni sorodnik ter osebni prijatelj pokojnega Antona Bučarja.

V čem je bila tragedija v vasi Škocjan pri Domžalah, do katere je prišlo letošnje poletje in kjer je prav tako moril komaj 24-letni mladenič Peter Gaspeti drugačna od zadnje tragedije na Jančah?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...