hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ronaldo je tretji dolarski milijarder med športniki, Messi naj bi to postal naslednje leto

Deli na:
Ronaldo je tretji dolarski milijarder med športniki, Messi naj bi to postal naslednje leto

Foto: Reuters

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je postal prvi milijarder med nogometaši, piše Forbes na svoji spletni strani.

Petintridesetletni zvezdnik torinskega Juventusa je v prejšnjem letu zaslužil 93 milijonov evrov (pred davkom), s čimer se je znašel na četrtem mestu med največjimi letnimi zaslužkarji, eno mesto višje od argentinskega zvezdnika Barcelone Lionela Messija. Pred njima pa so Kylie Jenner, Kanye West in Roger Federer.

S tem prihodkom pa je postal prvi nogometaš, ki je zaslužil več kot milijardo dolarjev (skoraj 900 milijonov evrov), trdi Forbes.

Pred koncem kariere sta le še dva športnika z zaslužkom presegla mejo milijarde dolarjev, in sicer golfist Tiger Woods, ko je leta 2009 podpisal dolgoletno pogodbo z opremljevalcem opreme Nike, in boksar Floyd Mayweather, ki je mejo presegel leta 2017 po zaslugi prodaje televizijskih pravic za njegove dvoboje.


Ronaldo pa je prvi milijarder med aktivnimi športniki v ekipnih športih. Drugi bo najverjetneje postal Messi prihodnje leto.

Portugalec je sicer v 17-letni karieri zaslužil 577 milijonov evrov (650 milijonov dolarjev) s plačami, ta znesek pa bi se povečal na 679 milijonov evrov (765 milijonov dolarjev), če bo do konca izpolnil pogodbo pri Juventusu. Ta ga veže do leta 2022.

Edini športnik, ki se mu je v tem pogledu približal, je Messi s 537 milijonov evrov od plač. Oba pa sta daleč pred zasledovalci iz ekipnih športov. Najbližje jima je bil nekdanji igralec baseballa Alex Rodriguez, ki je v 22-letni karieri zaslužil približno 400 milijonov evrov.

Ronaldov zaslužek zunaj nogometnih igrišč pa je povezan z znamko CR7, lastništvom hotelske verige in družabnimi omrežji. Januarja je postal prvi z 200 milijonov sledilcev na Instagramu, skupaj s tistimi na Facebooku in Twitterju jih ima 427 milijonov, kar ga uvršča na prvo mesto med športniki.