pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po mnenju koalicije Za otroke gre bo ustavno sodišče zdaj še lažje dovolilo referendum

Deli na:
Po mnenju koalicije Za otroke gre bo ustavno sodišče zdaj še lažje dovolilo referendum

Foto: Bobo

Po mnenju koalicije Za otroke gre iz odgovora, ki naj bi ga DZ poslal ustavnemu sodišču v zvezi z dopustnostjo referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in ki so ga v četrtek predstavili v SMC, DeSUS, SD, ZaAB in ZL, izhaja, da je "referendum dopusten". Menijo, da bo ustavno sodišče zdaj še lažje dovolilo referendum.

"Z odgovorom, ki so ga pripravili, smo na nek način zadovoljni," je v današnji izjavi v Ljubljani dejal Aleš Primc iz koalicije Za otroke gre. Iz odgovora namreč po njegovih besedah izhaja, da je "referendum o noveli dopusten, da torej ni protiustaven". "Strinjajo se s tem, da zakonska zveza med možem in ženo ni protiustavna in da pravica do posvojitve ni pravica istospolnega para," je povedal.

"Vsebinsko niso zavrgli ali ovrgli naših argumentov, tako da po tem mnenju še bolj optimistično pričakujemo odločitev ustavnega sodišča. Verjamemo, da bo ustavno sodišče še lažje dovolilo referendum," je dodal.

Hkrati pa predstavljeni odgovor po Primčevih besedah daje občutek, kakor da bi se avtorji "s tem mnenjem norčevali iz ustavnega sodišča". "V veliki meri so namreč prepisali sklep državnega zbora, ki ga ustavno sodišče že ima," je dejal.

Metka Zevnik pa je dejala, da predstavljeni odgovor ocenjujejo kot žaljivega za vseh 120.000 ljudi, ki so prispevali svoj podpis v podporo referendumu. "Tu gre že kar za sovražni govor do vseh tistih, ki mislijo drugače kot v strankah, ki so novelo sprejele," je dejala.