benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po Čuferju bo interpeliran še Virant - interpelacijo vlaga NSi

Deli na:
Po Čuferju bo interpeliran še Virant - interpelacijo vlaga NSi

Foto: Bobo

Vladi Alenke Bratušek se obeta še ena interpelacija. Predlagala jo bo NSi, in sicer zoper ministra za notranje zadeve Gregorja Viranta, je za STA potrdil tiskovni predstavnik NSi Jernej Vrtovec. Podrobnosti interpelacije bo predsednica stranke Ljudmila Novak predstavila v četrtek. Virant napovedi za zdaj ne komentira.

Neuradno naj bi se v obrazložitvi interpelacije znašle Virantova napoved o zmanjševanju občin, reševanje problematike izbrisanih, pa tudi politično kadrovanje zaradi odločitev o razrešitvi na novo imenovanih načelnikov upravnih enot Mojce Kucler Dolinar in Boža Predaliča. Prav tako se bo Virant verjetno moral zagovarjati zaradi domnevno spornih ugodnih nakupov letalskih vozovnic.

Za vložitev interpelacije je sicer potrebnih 10 podpisov poslancev, na kar je na Twitterju že opozorila SDS. A je pričakovati, da bodo podpise pod predlog interpelacije v NSi iskali ravno v drugih opozicijskih strankah SDS in SLS.

Da je Virant zrel za interpelacijo, je sicer nedavno dejal tudi predsednik SLS Franc Bogovič, ki je oster nasprotnik ukinjanja občin. Kot je dejal za STA, se bodo o morebitni podpori interpelaciji še odločili, zagotovo pa je "početje Viranta takšno, da si zasluži nezaupnico".

Virant je za STA dejal, da bo interpelacijo komentiral, ko jo bo prebral.

Danes je sicer interpelacijo zoper finančnega ministra Uroša Čuferja vložila največja opozicijska stranka SDS, a je v drugih strankah za zdaj še ne podpirajo. Tudi opozicijski SLS in NSi je nista sopodpisali, o morebitni podpori pa se bodo odločili glede na Čuferjeve argumente.