sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pivovarna Laško v pričakovanju zavezujočih ponudb

Deli na:
Pivovarna Laško v pričakovanju zavezujočih ponudb

Foto: Bobo

Pivovarna Laško danes pričakuje zavezujoče ponudbe za nakup 51,11-odstotnega deleža družbe, ki ga prodaja konzorcij lastnikov. Po dostopnih informacijah STA se lahko zgodi, da kdo izmed potencialnih kupcev zahteva tudi dodaten dan ali dva. Vse ponudbe bo najprej pregledal svetovalec prodaje, nadzorniki pa jih bodo obravnavali prihodnji teden.

Zanimanje za Pivovarno Laško je po poročanju medijev veliko, uradno ga je izkazal globalni pivovarski velikan, nizozemski Heineken. V igri naj bi bili tudi investicijska družba Kohlberg Kravis Roberts, Bain Capital, Mid Europa Partners in CVC Capital Partners.

Sporazum o skupni prodaji delnic Pivovarne Laško je konec novembra lani Družba za upravljanje terjatev bank, ki tudi koordinira prodajni postopek, sklenila s Kapitalsko družbo, družbo Alpen invest, Abanko Vipa, KD Skladi, Novo Kreditno banko Maribor in Zavarovalnico Triglav, ta teden pa sta k sporazumu pristopila tudi Sklad obrtnikov in podjetnikov ter Banka Koper.

Informacijski memorandum, v katerem so bili razkriti tudi nekateri nejavni podatki o poslovanju in finančnem stanju skupine Laško, je po neuradnih informacijah prevzelo 21 potencialnih dokapitalizatorjev, od tega polovica strategov. Na koliko se bo nabor pri oddaji zavezujočih ponudb skrčil, ni znano, neuradno naj bi bile vsaj štiri ponudbe.

Novi lastnik, ki bo prek nakupa Pivovarne Laško dobil tudi Pivovarno Union, bo moral laškega pivovarja tudi dokapitalizirati, neuradno za vsaj 75 milijonov evrov.