vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Magazin

Berlusconi naj bi zavrnil 970-milijonsko ponudbo za prodajo Milana

Deli na:
Berlusconi naj bi zavrnil 970-milijonsko ponudbo za prodajo Milana

Foto: Reuters

Lastnik italijanskega nogometnega kluba Milan Silvio Berlusconi je zavrnil ponudbo v višini 970 milijonov evrov za svoj klub. Razmišlja pa o prodaji manjšega deleža, če bi ob denarni ponudbi prišla še obljuba, da bodo novi solastniki pomagali pri gradnji novega stadiona.

Milan je v ponedeljek uradno zanikal, da se je sestal s tajskim poslovnežem Beejem Taechaubolom in se dogovarjal o večjem prevzemu kluba. Razširile so se namreč govorice, da je direktor zasebne azijske poslovne družbe želel kupiti kar 50 odstotkov delnic milanskega kluba.

Vendar je italijanski finančni časopis Il Sole 24 Ore v torek poročal, da je nekdanji predsednik vlade Berlusconi prvič odobril prodajo kluba, vendar ne Tajcu. Berlusconi bo najverjetneje delež v svojem, sedaj slabše uvrščenem klubu prodal kitajskemu milijarderju Wangu Jianlinu, ki naj bi bil boljši kandidat. Kitajec, ki se zanima za nakup kluba, naj bi bil prijatelj prvega indonezijskega lastnika italijanskega kluba Erika Thohirja, ki pa je pred dvema letoma postal večinski lastnik mestnega tekmeca, nogometnega kluba Inter Milan.

Milan je bil v preteklosti sedemkrat evropski prvak, vendar se mu v letošnji sezoni ni uspelo uvrstiti v kvalifikacije za ligo prvakov. Trenutno za vodilnim Juventusom zaostaja za kar 24 točk in 12 točk za tretjeuvrščenim Napolijem.

Pred dogovori o nakupu italijanskega Milana je Jianlin postal tudi lastnik 20-odstotnega deleža v španskem nogometnem klubu Atletico Madrid.

Loading...