nenad kaluderović. 2jpg Svet24.si

Kdo je moški, ki je ustrelil množičnega morilca...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Skupina Gadi Njena.si

Slovenska glasbenika osvojila Triglav

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Berlusconi naj bi zavrnil 970-milijonsko ponudbo za prodajo Milana

Deli na:
Berlusconi naj bi zavrnil 970-milijonsko ponudbo za prodajo Milana

Foto: Reuters

Lastnik italijanskega nogometnega kluba Milan Silvio Berlusconi je zavrnil ponudbo v višini 970 milijonov evrov za svoj klub. Razmišlja pa o prodaji manjšega deleža, če bi ob denarni ponudbi prišla še obljuba, da bodo novi solastniki pomagali pri gradnji novega stadiona.

Milan je v ponedeljek uradno zanikal, da se je sestal s tajskim poslovnežem Beejem Taechaubolom in se dogovarjal o večjem prevzemu kluba. Razširile so se namreč govorice, da je direktor zasebne azijske poslovne družbe želel kupiti kar 50 odstotkov delnic milanskega kluba.

Vendar je italijanski finančni časopis Il Sole 24 Ore v torek poročal, da je nekdanji predsednik vlade Berlusconi prvič odobril prodajo kluba, vendar ne Tajcu. Berlusconi bo najverjetneje delež v svojem, sedaj slabše uvrščenem klubu prodal kitajskemu milijarderju Wangu Jianlinu, ki naj bi bil boljši kandidat. Kitajec, ki se zanima za nakup kluba, naj bi bil prijatelj prvega indonezijskega lastnika italijanskega kluba Erika Thohirja, ki pa je pred dvema letoma postal večinski lastnik mestnega tekmeca, nogometnega kluba Inter Milan.

Milan je bil v preteklosti sedemkrat evropski prvak, vendar se mu v letošnji sezoni ni uspelo uvrstiti v kvalifikacije za ligo prvakov. Trenutno za vodilnim Juventusom zaostaja za kar 24 točk in 12 točk za tretjeuvrščenim Napolijem.

Pred dogovori o nakupu italijanskega Milana je Jianlin postal tudi lastnik 20-odstotnega deleža v španskem nogometnem klubu Atletico Madrid.