Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pirc Musarjeva: Melanija je dokazano vstopila v ZDA šele 1996

Deli na:
Pirc Musarjeva: Melanija je dokazano vstopila v ZDA šele 1996

Foto: Getty Images

Pregled dokumentov je pokazal, da je Melanija Trump prvič vstopila v ZDA avgusta 1996 na podlagi turistične vize. Tako ne drži podatek, da je Melanija v ZDA prišla že leta 1995, posledično tudi ne drži, da bi v tem letu nezakonito delala kot manekenka. To je sporočila odvetniška pisarna Pirc Musar & partnerji.

Melania Trump je zaradi izjav in člankov sprožila več pravnih postopkov proti Slovenskim novicam oz. reviji Suzy, Bojanu Požarju, Igorju Omerzi in Založbi OMBO. Zaščito interesov Trumpove je v Sloveniji prevzela odvetniška pisarna Nataše Pirc Musar. Ta je zdaj sporočila, da je Melanija najela v ZDA odvetniško družbo, ki se ukvarja izključno z imigracijskim pravom in pridobivanjem dovoljenj za delo in bivanje ter ameriškega državljanstva. »Mandat te pisarne je bil preveriti celotno dokumentacijo, povezano z izdanimi vizumi in prihodi gospe Trump v ZDA. Ugotovili so, da so medijske zgodbe polne neresničnih informacij in da ne drži, da bi Melania Trump v ZDA prišla že leta 1995, posledično tudi ne drži, da bi v tem letu nezakonito delala kot manekenka. Teh navedb medijev ne potrjuje niti en sam dokument,« sporoča Pirc Musarjeva. V ZDA je na podlagi turistične vize  prvič vstopila avgusta 1996. Oktobra istega leta pa ji je meriško veleposlaništvo v Sloveniji prvič izdalo vizum, na podlagi katerega je lahko v ZDA začela delati kot manekenka. Po petih letih bivanja v ZDA je leta 2001 Trumpova pridobila dovoljenje za stalno prebivanje, tako imenovano zeleno karto. Po petih letih stalnega prebivanja je dobila tudi ameriško državljanstvo.

Pirc Musarjeva poudarja, da so nekateri slovenski novinarji Trumpovi z dajanjem videza resničnosti nepreverjenim informacijam, ki so jih vsled prepričljivosti takšnih objav povzemali tudi tuji mediji, povzročili veliko škodo in ji omajali ugled. Zgodbo je povzel tudi britanski Daily Mail, ki pa se je takoj po opozorilu o tem, da gre za laži, odzval, pisanje umaknil in se Melaniji javno opravičil.