sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Peticija: »Jaz sem Tomaž Majer«

Deli na:
Peticija: »Jaz sem Tomaž Majer«

Foto: Arhiv Reporterja

V uredništvu Demokracije so pripravili peticijo »Jaz sem Tomaž Majer«, s katero želijo ljudem "zaradi histerije, ki jo je sprožila tranzicijska levica zaradi besedila, objavljenega na spletni strani SDS," omogočiti identifikacijo s Tomažem Majerjem.

POVEZAVA DO PETICIJE

Objavljamo poziv Demokracije

Na pobudo naših bralcev smo se v uredništvu odločili, da obiskovalcem naše spletne strani omogočimo njihovo identifikacijo s Tomažem Majerjem. Predvsem zaradi histerije, ki jo je sprožila tranzicijska levica zaradi besedila, objavljenega na spletni strani SDS, pod katerega se je podpisal Tomaž Majer. Kot je znano, je informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar zoper avtorja vložila kazensko ovadbo zaradi sovražnega govora.

Ker smo v Sloveniji priča dvojnim merilom glede obravnavanja sovražnega govora (npr. ob izjave Toneta Fornezzija Tofa in Iva Godniča se informacijska pooblaščenka ni spotaknila), po drugi strani pa se skuša z zlorabo pojma »sovražni govor« preprečiti svobodo izražanja tistim, ki so politično na »nepravi« strani.


Besedilo izjave:

Izjavljam, da sem avtor/ica članka z naslovom "Jankovića sta dvignila umetno ustvarjen strah in slovenska radodarnost z državljanstvi", ki je objavljen na spletni strani SDS. Članek sem napisal/a zato, ker sem želel/a javnost opozoriti na nekatera zaskrbljujoča dejstva, o katerih drugi molčijo. Želel/-a sem namreč opozoriti, da je nedopustno strašiti ljudi z odvzemom državljanstva v primeru zmage SDS na državnozborskih volitvah, saj je državljanstvo trajna pravica, ki je ni moč odvzeti. Javnost sem prav tako želel/-a opozoriti, da je tudi nedopustno strašenje z odvzemom pokojnin, saj so te prav tako trajna pravica in plačilo za minulo delo. Zloraba veteranskih organizacij, ki se financirajo z davkoplačevalskim denarjem iz proračuna Republike Slovenije, za politično propagando je zato vsega obsojanja vredna, še posebej, če v njihovih propagandih gradivih piše, da bosta Janša in SDS jemala pokojnine.

In bistveno, moja temeljna človekova pravica je, da svobodno izražam svoje mnenje v pisani in javno objavljeni besedi, kadarkoli in o čemerkoli. Pravica do svobode izražanja je neodtuljiva in nihče me z represivnimi metodami zastraševanja ne more in ne sme utišati. Vedno in povsod se bom boril/a za vrednote demokracije in svobode, na katerih je utemeljena tudi moja domovina Slovenija.

Metod Berlec, gl. in odg. urednik