klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Peterle na Japonskem odlikovan z Veliko lento reda vzhajajočega sonca

Deli na:
Peterle na Japonskem odlikovan z Veliko lento reda vzhajajočega sonca

Foto: Instagram

Evropski poslanec Lojze Peterle je v Tokiu prejel odlikovanje japonske vlade zaradi spodbujanja prijateljstva med Slovenijo in Japonsko. Peterle je fotografije z odlikovanjem objavil na Instagramu.

Peterle je odlikovanje, Veliko lento reda vzhajajočega sonca, prejel za svoj prispevek h krepitvi dvostranskih odnosov ter k spodbujanju prijateljstva in dobre volje med Japonsko in Slovenijo, pa tudi h krepitvi odnosov med Japonsko in Evropsko unijo, so pred dnevi sporočili z japonskega veleposlaništva.

"Zame je to odlikovanje izredna čast in veliko priznanje mojemu delu. Poročilo o Strateškem partnerskem sporazumu med EZ in Japonsko je bilo najpomembnejše v času mojega poslanskega dela v Evropskem parlamentu. Vesel sem, da so pogajalci na moj predlog vključili v sporazum tudi strateško sodelovanje na področju zdravja. Ta sporazum daje ob Sporazumu o gospodarskem partnerstvu odlično osnovo za poglobljeno vsestransko sodelovanje med EZ in Japonsko. Upam, da bo nove možnosti izkoristila tudi Slovenija," je v zahvali na Instagramu napisal Peterle.

Poleg Peterleta je japonska vlada napovedala še, da bo podobno odlikovanje, prav tako za prispevek pri spodbujanju prijateljstva med Slovenijo in Japonsko, podelila nekdanjemu alpskemu smučarju Juretu Franku.

View this post on Instagram

Spoštovani gospod predsednik japonske vlade, dragi japonski prijatelji, hvala za visoko priznanje - odlikovanje Velika lenta reda vzhajajočega sonca “Zame je to odlikovanje izredna čast in veliko priznanje mojemu delu. Poročilo o Strateškem partnerskem sporazumu med EZ in Japonsko je bilo najpomembnejše v času mojega poslanskega dela v Evropskem parlamentu. Vesel sem, da so pogajalci na moj predlog vključili v sporazum tudi strateško sodelovanje na področju zdravja. Ta sporazum daje ob Sporazumu o gospodarskem partnerstvu odlično osnovo za poglobljeno vsestransko sodelovanje med EZ in Japonsko. Upam, da bo nove možnosti izkoristila tudi Slovenija.” **POJASNILO: Vlada Japonske je 3. novembra 2019 razglasila tuje prejemnike jesenske izdaje cesarskih odlikovanj za leto 2019. Za prispevek h krepitvi odnosov med Japonsko in EU ter h krepitvi dvostranskih odnosov, prijateljstva in dobre volje med Japonsko in Slovenijo, je odlikovanje prejel Alojz Peterle, nekdanji predsednik vlade RS in poročevalec Odbora Evropskega parlamenta za zunanje zadeve (AFET) za Sporazum o strateškem partnerstvu med Japonsko in EU. #japan #eu #slovenia

A post shared by Lojze Peterle (@lojzepeterle) on