ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor in Janša opravila predajo poslov

Deli na:
Pahor in Janša opravila predajo poslov

Foto: Bobo

Borut Pahor je danes predal posle predsednika vlade Janezu Janši in mu ob čestitkah ob izvolitvi zaželel uspešno delo. Janša pa se je Pahorju zahvalil za vse vložene napore na položaju predsednika vlade in predlagal sodelovanje med pozicijo in opozicijo v dobro vse Slovenije.

"Kot državljan in kot politični voditelj, ki ostaja v slovenskem javnem in političnem prostoru, se oziram v prihodnost in se mi porajajo številna vprašanja. Glede nečesa pa sem trdno prepričan - da skupaj lahko uspemo in da skupaj lahko premagamo tudi najtežje ovire na poti do tega, da Slovenija v 21. stoletju postane država, v kateri bo vsakdo doma," je v skupni izjavi za javnost ob primopredaji poslov dejal zdaj že nekdanji premier Pahor.

Pahor je Janši zaželel uspešno delo na položaju predsednika slovenske vlade. "Njegov uspeh tudi naš skupen uspeh," je dejal in Janši predal tudi poročilo o opravljenem delu njegove vlade, ki zaradi nezaupnice sicer ni zaključila mandata, Slovenija pa je morala na predčasne volitve.
 
Janša se je Pahorju zahvalil za opravljeno delo, čestitke in želje za uspešno delo nove vlade. "Mi se po eni strani zavedamo izzivov, ki so pred nami, tudi težkega časa in problemov, ki jih bo potrebno reševati, zavedam pa se, da tudi vam ni bilo lahko," je Pahorju dejal Janša.
 
"Slovenija je vstopila v krizne čase ravno ob začetku vašega mandata. Marsikaj, kar je bilo v tem času narejeno, je tudi delilo naša mnenja. Nismo se pri mnogih stvareh strinjali, pri mnogih smo se," je dejal Janša. Pri tem se je strinjal s Pahorjem, "da je treba zaupati v slovenske ljudi".
 
"Oba veva, da Slovenija veliko zmore. Je pa pri teh naporih Sloveniji bistveno lažje, če je tudi politični razred sposoben sodelovanja," je še dejal Janša in predlagal, da bi sodelovanje "med pozicijo in opozicijo presegalo klasične okvire in da bo v skupno dobro slovenske države".
 
"Še enkrat hvala za ves vložen trud. Samo tisti, ki je kdaj opravljal funkcijo predsednika vlade, ve, kaj to pomeni v smislu naporov. Ne glede na te razlike, ki so bile v tem času med nami in so morda pripeljale do tega, da se je ta vloga zdaj obrnila, iskrena zahvala za vse te napore, ki ste jih vložili," je še dejal Janša Pahorju.