Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 7. junija

JANEZ-STUSEK-pl6 Reporter.si

Naključno razkritje, napačna kuverta in ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Ana Klašnja Njena.si

Ana Klašnja javno izpostavila svojega partnerja

Slovenija

Pahor dokončno vrgel puško v koruzo? Ponovnega glasovanja o zaupnici ne bo

Deli na:
Pahor dokončno vrgel puško v koruzo? Ponovnega glasovanja o zaupnici ne bo

Foto: Primož Lavre

Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Borut Pahor je predsednika DZ Ljuba Germiča danes obvestil, da se odpoveduje možnosti, da bi zahteval ponovno glasovanje o zaupnici vladi, so sporočili iz Pahorjevega kabineta.

"Obveščam vas, da se odpovedujem možnosti, da bi zahteval ponovno glasovanje o zaupnici vladi, kot mi to omogoča 260. člen poslovnika državnega zbora," je v pismu Germiču zapisal Pahor.

Ker je s padcem vlade prišlo do paralize delovanja izvršilne oblasti, je po njegovih besedah nujno čim prej pristopiti k razpisu volitev in s tem omogočiti tudi vzpostavitev nove vlade s polnimi pooblastili.
 
"Kot sem opozoril po padcu pokojninske reforme in neuspehih nekaterih drugih pomembnih ukrepov, zlasti pa pred odločanjem o zaupnici vlade, so mednarodni finančni trgi zelo nepredvidljivi in občutljivi. Zavrnitve reform in padec vlade, ki poglablja politično krizo, bosta po mojem mnenju zelo slabo učinkovala na slovenski položaj na mednarodnem finančnem trgu," je še zapisal Pahor.
 
Pahor: Ponujal sem rešitev, a je DZ ni sprejel
 
Predsednik države Danilo Türk je  medtem že sklenil srečanje s premierom, ki opravlja tekoče posle, Borutom Pahorjem. Ta je na vprašanje, ali sta našla rešitev za izhod iz politične krize, odgovoril, da je rešitev ponujal, ko je želel s svojo vlado opraviti delo do konca, a žal tega DZ ni sprejel. Konsekvence so že "vidne in se bodo samo poslabševale".
 
Pahor je novinarjem po srečanju s predsednikom republike povedal, da bo podrobnosti pogovora razkril Türk, ki ima te pristojnosti. Türk se bo po srečanju s Pahorjem predvidoma ob 14. uri v predsedniški palači sestal še s predsednikom DZ Ljubom Germičem.
loading...
Loading...