reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor dokončno vrgel puško v koruzo? Ponovnega glasovanja o zaupnici ne bo

Deli na:
Pahor dokončno vrgel puško v koruzo? Ponovnega glasovanja o zaupnici ne bo

Foto: Primož Lavre

Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Borut Pahor je predsednika DZ Ljuba Germiča danes obvestil, da se odpoveduje možnosti, da bi zahteval ponovno glasovanje o zaupnici vladi, so sporočili iz Pahorjevega kabineta.

"Obveščam vas, da se odpovedujem možnosti, da bi zahteval ponovno glasovanje o zaupnici vladi, kot mi to omogoča 260. člen poslovnika državnega zbora," je v pismu Germiču zapisal Pahor.

Ker je s padcem vlade prišlo do paralize delovanja izvršilne oblasti, je po njegovih besedah nujno čim prej pristopiti k razpisu volitev in s tem omogočiti tudi vzpostavitev nove vlade s polnimi pooblastili.
 
"Kot sem opozoril po padcu pokojninske reforme in neuspehih nekaterih drugih pomembnih ukrepov, zlasti pa pred odločanjem o zaupnici vlade, so mednarodni finančni trgi zelo nepredvidljivi in občutljivi. Zavrnitve reform in padec vlade, ki poglablja politično krizo, bosta po mojem mnenju zelo slabo učinkovala na slovenski položaj na mednarodnem finančnem trgu," je še zapisal Pahor.
 
Pahor: Ponujal sem rešitev, a je DZ ni sprejel
 
Predsednik države Danilo Türk je  medtem že sklenil srečanje s premierom, ki opravlja tekoče posle, Borutom Pahorjem. Ta je na vprašanje, ali sta našla rešitev za izhod iz politične krize, odgovoril, da je rešitev ponujal, ko je želel s svojo vlado opraviti delo do konca, a žal tega DZ ni sprejel. Konsekvence so že "vidne in se bodo samo poslabševale".
 
Pahor je novinarjem po srečanju s predsednikom republike povedal, da bo podrobnosti pogovora razkril Türk, ki ima te pristojnosti. Türk se bo po srečanju s Pahorjem predvidoma ob 14. uri v predsedniški palači sestal še s predsednikom DZ Ljubom Germičem.