ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

Dagmar Turner Svet24.si

VIDEO: Pacientka med možgansko operacijo igrala ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Slovenija

Otrok vplivnih staršev, ki že več let ustrahuje učence na OŠ Poljane, s prijateljem razbijal po Ljubljani

Deli na:
Otrok vplivnih staršev, ki že več let ustrahuje učence na OŠ Poljane, s prijateljem razbijal po Ljubljani

Foto: Profimedia

Nedavno je v javnost pricurljala informacija o uporu staršev na OŠ Poljane v Ljubljani, kjer eden od otrok že več let ustrahuje učence. Več jih je že poškodoval, v šolo hodi z nožem, opozarjajo. Neuradno smo iz tožilskih vrst prejeli informacijo, da ta otrok vplivnih staršev uničuje lastnino zunaj šole.

Nedavno so spletnem portalu pozareport pisali o velikem problemu na ljubljanski OŠ Poljane, kjer eden od učencev že več let ustrahuje sošolce in tudi učitelje. Prišlo je celo do upora staršev (nepošiljanja svojih otrok v šolo), ki so javnost opozorili, da hodi omenjeni učenec v šolo z nožem in grozi, da bo vse pobil.

Otrok z vedenjskimi težavami ima organizirano spremstvo, a po njihovih besedah niti to ne pomaga. Več učencev je že telesno poškodoval, opozarjajo, pomagati so jim morali zdravniki, večkrat je posredovala policija. Na šoli naj bi skušali stvari pomesti pod preprogo, češ da ni tako hudo in naj bodo strpni ter tolerantni.

Z zadevo so podrobno seznanjeni tudi na ministrstvu za izobraževanje (tudi sama ministrica Maja Makovec Brenčič), kjer pravijo, da ravnatelju nudijo podporo pri izvajanju ukrepov. Starši so v pismu poudarili, da gre za sina enega od vrhovnih sodnikov in visoke uslužbenke na pravosodnem ministrstvu.

Toda po naših virih iz tožilstva imajo s tem otrokom velike težave tudi zunaj šole. Tako je pred časom s Kumanovske ulice v Ljubljani poklicala neka gospa policiste in jim sporočila, da sta dva otroka splezala na teraso hiše in razbila steklo na vratih. Šlo je za prej omenjenega učenca in njegovega prijatelja. Policija je o primeru naredila uradni zaznamek.

Otroka sta razbila 12 manjših okenc na vratih, ki vodijo v kletno etažo stanovanjske hiše, nato pa splezala na teraso. Omenjena gospa je slišala razbijanje stekla, fanta pa je zadržala do prihoda policistov. Policisti so na kraj dejanja poklicali obe materi od fantov, ki sta hitro prišli in prevzeli vsaka svojega sina.

Policija je o zadevi obvestila okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, vendar pa, kot so zapisali, otroka po zakonu ne moreta biti storilca kaznivega dejanja, pomeni, da nimata kazenske odgovornosti.

loading...
Loading...