pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Osmerici obtoženih trgovine z drogami skupaj 38 let in štiri mesece zapora

Deli na:
Osmerici obtoženih trgovine z drogami skupaj 38 let in štiri mesece zapora

Foto: Reuters

Kranjska okrožna sodnica Andrijana Ahačič je osmerico obtoženih iz kriminalistične akcije Očistimo Slovenijo spoznala za krivo neupravičene proizvodnje in prometa z drogami. Na današnjem naroku jim je izrekla zaporne kazni v višini od pol leta do 12 let, skupaj pa 38 let in štiri meseca zapora. Zagovorniki so že napovedali pritožbo.

Po več kot pol leta trajajočem dokaznem postopku je kranjsko okrožno sodišče obtožene, ki jih je policija v obsežni vseslovenski kriminalistični akciji na območju Gorenjske prijela maja lani, in ki krivde na predobravnavnem naroku niso priznali, spoznalo za krive več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in nedovoljenega prometa z drogami. Prodajali naj bi večje količine kokaina, heroina, konoplje in amfetaminov.

Sodnica je pri izreku kazni v precejšnji meri sledila predlogom tožilke Nadje Gasser. Najvišje kazni je dosodila tistim, ki naj bi delovali v organizirani kriminalni združbi, in sicer prvoobtoženemu, 29-letnemu Senadu Pavlekoviću 12 let, 32-letnemu Darku Paleviću pet let, 32-letnemu Bojanu Rodiću štiri leta, 33-letnemu Zoranu Matoviću šest let in 31-letnemu Milanu Rikanoviću sedem let in dva mesec zapora. Ti do pravnomočnosti sodbe tudi ostajajo v priporu, v katerem so že od maja lani.

Za 48-letnega Radeta Bubanjo, 30-letnega Darka Radonjića in 28-letnega Jasmina Džafića pa je sodnica izrekla dve leti, eno leto in osem mesecev oziroma šest mesecev zapora. Zoper Bubonjo je danes odredila tudi pripor zaradi begosumnosti.