vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Slovenija

Kdo so Prekmurci, ki na razpisih prejemajo tudi po več deset tisoč evrov iz Madžarske

Deli na:
Kdo so Prekmurci, ki na razpisih prejemajo tudi po več deset tisoč evrov iz Madžarske

Foto: Primož Lavre - Kmet József Kopinya, vinar Štefan Škrilec in podjetnik Robert Bažika so prejeli sredstva iz Madžarske.

Madžarska v zadnjih letih denarno precej pomaga svoji manjšini v sosednjih državah, tudi v Sloveniji. V dveh razpisih je tako iz madžarskega proračuna prišlo za več kot tri milijone evrov za madžarske kmete in podjetnike v slovenskih dvojezičnih občinah. Prav tako je v Prekmurju v zadnjih letih vse bolj pomemben madžarski kapital.

Lendava je najbolj vzhodno mesto v Sloveniji. Okoli 3500-glavo mesto pod Lendavskimi goricami je tudi sedež istoimenske občine, ki šteje okoli 15 tisoč prebivalcev.


V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o madžarski manjšini v Sloveniji; koliko denarja pride iz Madžarske in v čigave žepe gre; kako je delovanja madžarskega sklada za ravoj manjšine povzročilo tudi nekaj nelagodja med Slovenci; zakaj sta pogoja za pridobitev sredstev prebivanje v dvojezični občini in znanje madžarskega jezika; zakaj Madžarska daje denar v Lendavo, ne namenja ga pa za razvoj obmejnih krajev na madžarski strani meji; koliko madžarskega kapitala je že v Prekmurju.

Loading...