sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odlikovanje za vojaka, ki je rešil žensko iz potapljajočega avtomobila

Deli na:
Odlikovanje za vojaka, ki je rešil žensko iz potapljajočega avtomobila

Foto: Bobo

Obrambni minister Janko Veber je vojaku Tonetu Čeliču, ki je novembra pomagal pri nesreči v Novem mestu in rešil žensko iz potapljajočega avtomobila, včeraj podelil medaljo za hrabrost. Veber se je ob podelitvi medalje v prisotnosti načelnika Generalštaba Slovenske vojske generalmajorja Andreja Ostermana Čeliču zahvalil za človekoljubno dejanje.

Nesreča se je zgodila sredi novembra, ko je voznica svoje vozilo parkirala na peščeno-travnati brežini potoka pri novomeški bolnišnici. Še preden je zapustila vozilo, je to zaradi razmočenosti zemljišča začelo drseti, se prevrnilo in na boku pristalo v vodi. Začelo ga je odnašati proti bližnjemu izlivu Težkega potoka v Krko.

Voznico, ki je začela klicati na pomoč, je slišal 27-letni Čelič, ki je takoj zabredel do vozila, odprl vrata in rešil 59-letno voznico.

Veber je na podelitvi dejal, da so na ministrstvu ponosni na Čeliča, ker je na najplemenitejši način pokazal, da so pripadniki in pripadnice Slovenske vojske vedno v službi sočloveku ter pripravljeni zanj marsikaj žrtvovati tako v okviru službenih dolžnosti kot v civilnem življenju.

Na ministrstvu so zapisali še, da se je Veber zahvalil Čeliču za človekoljubno dejanje in zgled, ki ga je dal drugim, ter zato, ker je s svojim dejanjem prispeval k ugledu Slovenske vojske v javnosti.