Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odgovorni urednik Nova24TV slavi poveljnika četnikov Dražo Mihailovića, čigar možje so morili slovenske nune

Deli na:
Odgovorni urednik Nova24TV slavi poveljnika četnikov Dražo Mihailovića, čigar možje so morili slovenske nune

Boris Tomašič, odgovorni urednik Nova24TV, podpornik četnikov in dinastije Karađorđevićev. - Foto: Primož Lavre

Odgovorni urednik Nova24TV Boris Tomašič je dolgoletni član SDS, bil je tudi sekretar njene poslanske skupine in direktor urada za mladino. Zavzema se tudi »za pravo resnico« o četniškem poveljniku Draži Mihajloviću

Kot prokurist in direktor je deloval v podjetju Slovenijales, od koder so ga leta 2010 nezakonito odpustili. V Brestanici je ustanovil podjetje Medena kraljica, prodaja čokolade in medu, ki ga je preimenoval v televizijsko produkcijo.

V času druge Janševe vlade, ko je bil direktor urada za medije Miro Petek, je Tomašič na razpisu ministrstva za izobraževanje prejel skoraj 24 tisoč evrov za sofinanciranje medijskih vsebin. Za novomeško televizijo Vaš kanal je pripravil več pogovorov z veleposlaniki in ministri za lokalno samoupravo, vključno s snemanjem in montiranjem. V času druge Janševe vlade je bil namestnik direktorice JGZ Brdo, kjer je med drugim gostil jugoslovanskega prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića in njegovo ženo.

Bil je tudi predsednik slovenskega ravnogorskega gibanja, ki se zavzema za obnovo jugoslovanske monarhije in politično rehabilitacijo nekdanje kraljeve vojske oziroma četnikov.

Bil je tudi predsednik slovenskega ravnogorskega gibanja, ki se zavzema za obnovo jugoslovanske monarhije in politično rehabilitacijo nekdanje kraljeve vojske oziroma četnikov. Pri tem ne gre le za pripadnike plave garde v Sloveniji (Jugoslovanske vojske v domovini), ampak si Tomašič prizadeva tudi »za pravo resnico« o četniškem poveljniku Draži Mihajloviću, o katerem naj bi celo posnel film.

Ob tem je treba opozoriti, da so se Mihailovićevi četniki zavzemali za velikosrbsko Jugoslavijo in da so med vojno zagrešili številne zločine zoper civilno prebivalstvo zlasti v BIH, med drugim so brutalno umorili pet katoliških nun (dve Slovenki, Hrvatico, Madžarko in Avstrijko), danes znane kot drinske mučenke. Poleg tega slovenski ravnogorci sodelujejo s srbskimi, ki so povezani s sodobnimi četniškimi klavci v BIH in ruskimi paravojaškimi prostovoljci v Ukrajini.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24