zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odbor 2014: Na milost in nemilost smo prepuščeni ostankom totalitarnega režima (FOTO)

Deli na:
Odbor 2014: Na milost in nemilost smo prepuščeni ostankom totalitarnega režima (FOTO)

Foto: Jože Biščak

"Dejstvo, da je Slovenija edina država v zahodnocivilizacijskem krogu in osrčju Evropske unije, ki ima političnega zapornika, predstavlja veliko sramoto za našo domovino, ki je nekdaj predstavljala vzor ostalim tranzicijskim državam, hkrati pa postavlja razmislek o vrednotah in moralnih prepričanjih slovenske politične elite in družbe nasploh," so ob protestu pred sodiščem v Ljubljani opozorili v Odboru 2014.

"Nepravična obsodba na podlagi indicev ne poraja polemik samo doma, ampak tudi v mednarodni skupnosti, kar posledično vpliva na veliko zmanjšanje ugleda Slovenije kot pravne in demokratične države. Zelo zaskrbljujoče je dejstvo, da v slovensko pravosodje zaupa vedno manj državljank in državljanov Republike Slovenije," svarijo v odboru.

"Na milost in nemilost smo prepuščeni ostankom totalitarnega režima," je v nagovoru množici ugotavljal Branko Bračko, ki je prepričan, da ja Janez Janša "edini politik, ki je sposoben voditi izvršilno vejo oblasti".

"Hvaležna sem osvoboditeljem, še posebej Janezu Janši in Tonetu Krkoviču, da sta nas leta 1991 rešila pred izkoriščevalskim komunizmom," pravi Sanja Slemenšek. "Slovenci zelo hitro pozabljamo in oproščamo. Pozabljamo krivce, posledice pa ostajajo."

Slemenškova želi živeti v državi, "kjer bodo padli simboli in ostanki morilskega sistema in bodo spoštovani simboli svobodne države."

Ive Stanič meni:"Današnja pravosodna oblast je zaradi dolgoletnega pranja možganov opustila vsako kritično razmišljanje."

Sodnike obtožuje: "S svojimi indoktriranimi možgani premlevajo le to, kaj storiti, da bo Janša ostal čim dlje v zaporu." Dodaja še: "Gellner je dejal, da je le ena stvar hujša od komunizma, to je stanje po njegovem uradnem razsulu."